Categorized | Social

Noul ecograf a „tratat” deja 170 de pacenţi

Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea a iniţiat, în cursul lunii iunie 2009, un proiect pentru achiziţionarea unui ecograf performant. Acesta a fost cumpărat la începutul lunii ianuarie 2010, după ce în prealabil s-a constituit o comisie de medici radiologi în vederea selectării ofertei. Din 4 ianuarie 2010, noul ecograf a intrat în funcţiune, până în momentul de faţă beneficiând de  serviciile acestuia aproximativ 170 de pacienţi.

Proiectul iniţiat la jumătatea anului trecut a fost depus la fundaţia NATO Wives Bazaar (NWB) din Bruxelles, care l-a apreciat ca fiind eligibil, iar la sfârşitul anului 2009, Spitalul de Pneumoftiziologie din Oradea a intrat în posesia unei sume de 9600 euro. Această sumă a fost acordată spitalului cu titlu de donaţie şi a fost folosită pentru achiziţionarea unui ecograf abdominal performant, necesar Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea – secţia Pneumologie III, în cadrul căreia funcţionează 14 paturi pentru copii. Joi, 7 ianuarie 2010, Katalin Schmidt, reprezentanta fundaţiei NATO Wives Bazaar (NWB) din Bruxelles, s-a aflat într-o vizită la Oradea, în cadrul căreia s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei locale şi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea. În cadrul întrevederii cu reprezentanţii municipalităţii şi ai spitalului Katalin Schmidt a declarat: „Mă bucur foarte mult că aţi folosit în mod eficient donaţia noastră, şi vă invităm să depuneţi în viitor şi alte solicitri de finanţare în acest sens.” Ecograful achiziţionat contribuie la uşurarea perioadei de spitalizare a pacienţilor minori bolnavi de tuberculoză, dar şi la realizarea unui act medical  profesionist în ceea ce priveşte diagnosticarea şi tratarea bolii, în strânsă legătură cu alte afecţiuni. Prin utilizarea lui se poate stabili un diagnostic rapid şi la standarde tehnice ridicate.

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult