Categorized | Social

La vară, Oradea va avea un nou sens giratoriu

Astăzi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Gheorghe Carp a prezentat opiniei publice care este stadiul amenajării intersecţiei Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu din municipiul Oradea. Lucrările vor dura aproximativ şase luni, valoare lor urmând să se ridice la 7,71 milioane lei.

Amenajarea noului sens giratoriu din Piaţa Civică va presupune mai multe lucrări, printre care reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor, crearea a 272 de noi locuri de parcare şi reabilitarea a 880 de metri de trotuare. Mai exact, conform datelor tehnice cuprinse în studiului de fezabilitate, se vor reabilita străzile aferente intersecţiei în lungime de 810 m şi o suprafaţă de 11.660 mp. La acestea se vor adăuga: reabilitarea a 880 ml de trotuare şi a unei suprafeţe de 3.390 mp, crearea a 272 locuri de parcare, amenajarea a 15.170 mp de zone verzi, realizarea iluminatului public, realizarea canalizării pluviale aferente şi asigurarea semaforizării corespunzătoare, a marcajelor şi indicatoarelor aferente. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 7.718.806 lei, din care construcţii-montaj: 6.364.023,61 lei. În vederea promovării investiţiei, în data de 27.01.2010, a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor Primăriei municipiului Oradea cu specialişti în domeniile implicate în realizarea acestui obiectiv. Au participat: Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere Bihor, Inspectoratul de Stat în Construcţii, R.A.O.T.L., S. C. Compania de Apă Oradea SA, SC Electrocentrale SA, SC Luxten Lighting Co. SA, reprezentant O.N.G.-uri. Toate sugestiile specialiştilor au fost luate în considerare, urmând ca joi, 4 februarie, municipalitatea să organizeze o nouă dezbatere publică la care sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Dezbaterea se va organiza cu începere de la ora 16:00 în sala mare a Primăriei.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult