Categorized | Social

La vară, Oradea va avea un nou sens giratoriu

Astăzi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Gheorghe Carp a prezentat opiniei publice care este stadiul amenajării intersecţiei Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu din municipiul Oradea. Lucrările vor dura aproximativ şase luni, valoare lor urmând să se ridice la 7,71 milioane lei.

Amenajarea noului sens giratoriu din Piaţa Civică va presupune mai multe lucrări, printre care reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor, crearea a 272 de noi locuri de parcare şi reabilitarea a 880 de metri de trotuare. Mai exact, conform datelor tehnice cuprinse în studiului de fezabilitate, se vor reabilita străzile aferente intersecţiei în lungime de 810 m şi o suprafaţă de 11.660 mp. La acestea se vor adăuga: reabilitarea a 880 ml de trotuare şi a unei suprafeţe de 3.390 mp, crearea a 272 locuri de parcare, amenajarea a 15.170 mp de zone verzi, realizarea iluminatului public, realizarea canalizării pluviale aferente şi asigurarea semaforizării corespunzătoare, a marcajelor şi indicatoarelor aferente. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 7.718.806 lei, din care construcţii-montaj: 6.364.023,61 lei. În vederea promovării investiţiei, în data de 27.01.2010, a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor Primăriei municipiului Oradea cu specialişti în domeniile implicate în realizarea acestui obiectiv. Au participat: Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere Bihor, Inspectoratul de Stat în Construcţii, R.A.O.T.L., S. C. Compania de Apă Oradea SA, SC Electrocentrale SA, SC Luxten Lighting Co. SA, reprezentant O.N.G.-uri. Toate sugestiile specialiştilor au fost luate în considerare, urmând ca joi, 4 februarie, municipalitatea să organizeze o nouă dezbatere publică la care sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Dezbaterea se va organiza cu începere de la ora 16:00 în sala mare a Primăriei.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult