Categorized | Social

Proiect de 164.175 Euro, care ar putea aduce Debrecen mai aproape de Oradea

Zona Metropolitană Oradea, a semnat de curând Contractul de Finanţare pentru proiectul „Pregătirea investiţiilor strategice pentru dezvoltarea unei infrastructuri integrate de transport rutier la nivelul polilor urbani Oradea-Debrecen”, un proiect cu un buget de 164.175 Euro. Obiectivul general al acestui proiect constă în îmbunătăţirea infrastructurii strategice de transport rutier la nivelul reţelei polilor urbani Oradea (RO)-Debrecen (HU).

Iniţiativa ia în considerare scenariul, pe termen mediu şi lung, conform căruia cele două aglomerări urbane, Oradea şi Debrecen, vor deveni tot mai interconectate din punct de vedere al funcţiilor socio-economice şi infrastructurale. În acest sens, principalele provocări comune cu privire la infrastructura de transport rutier, se referă la găsirea unor soluţii care să permită gestionarea diferitelor tipuri de circulaţie ce se manifestă pe 3 eşaloane: circulaţia de tranzit, datorită punctului de trecere al frontierei dintre România şi Ungaria; circulaţia de schimb, care are loc la nivel metropolitan între nucleele urbane şi comunele periferice datorită procesului de deurbanizare; circulaţia internă, care are loc la nivelul fiecărei localităţi.  În acest context, este nevoie de o adaptare a infrastructurii de transport rutier la nevoile deja prezente ale grupurilor ţintă şi care ar putea crea pe termen mediu, constrângeri suplimentare, cu impact negativ asupra atractivităţii regiunii, calităţii de viaţă, mobilităţi muncii şi competitivităţii economice comune. Alături de obiectivul general, îmbunătăţirea infrastructurii strategice de transport Oradea – Debrecen,  obiectivele specifice se referă la ameliorarea procesului de fundamentare şi planificare a investiţiilor majore în infrastructura de transport rutier, respectiv la elaborarea instrumentelor suport pentru pregătirea investiţiilor strategice cu impact transfrontalier. Proiectul presupune, pentru început, elaborarea a două Studii de Prefezabilitate pentru fundamentarea necesităţii pregătirii unor investiţii majore în infrastructura de transport rutier în cele două aglomerări urbane Oradea-Debrecen (construcţia unor segmente de  inele de centură la nivelul Zonei Metropolitane Oradea în direcţia E-N-V, respectiv la nivelul oraşului Debrecen în partea de est). Bugetul total al acestui proiect este de 164.175 de Euro, din care finanţarea UE reprezintă 85%, cofinanţarea de stat, 11,5%, iar contribuţia partenerilor se ridică la 3,5%.

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult