Categorized | Social

Bolojan vrea Parcul Liniştii terminat până anul viitor

Primarul Ilie Bolojan împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au avut azi o întâlnire cu reprezentanţii firmei S.C. Kaluna SRL şi arhitectul Ernest Pafka în vederea stabilirii unei variante de amenajare a Parcului Liniştii.

Firma S.C. Kaluna SRL, firmă specializată în amenajări peisagistice, a prezentat municipalităţii patru variante posibile de amenajare a Parcului Liniştii, urmând să fie aleasă varianta cea mai oportună cetăţenilor din zonă. „Vom ţine cont de toate categoriile de vârstă care locuiesc în zona riverană Parcului Liniştii, precum şi de necesităţile acestora, încercând astfel să răspundem nevoii de agrement şi destindere. Într-o primă fază vom amenaja aleile şi zona care ţine încă de cimitir. Totodată, vom proceda la realizarea instalaţiilor electrice. Ne dorim ca până în toamna lui 2011 amenajarea parcului să fie complet definitivată”, a precizat primarul Ilie Bolojan. În cadrul întâlnirii s-au adus în discuţie şi platformele pietonale, luându-se decizia ca băncile să fie montate la limita aferentă bordurii trotuarului, pentru a nu îngreuna circulaţia şi pentru a obţine un flux pietonal mai degajat. Totodată, se va lua în calcul şi amenajarea unei piste pentru jogging.

Indiferent de varianta finală, municipalitatea va avea în vedere delimitarea parcului în două zone, una destinată tinerilor pentru care se vor amenaja terenuri de sport (baschet, fotbal), menţinându-se în continuare un loc îngrădit pentru patrupede şi o zonă mai liniştită, destinată promenadei. De asemenea, se vor instala cişmele şi se va  monta o toaletă ecologică în parc.  „Municipalitatea împreună cu firma S.C. Kaluna SRL va definitiva până săptămâna viitoare varianta finală de amenajare a Parcului Liniştii, urmand ca joi, 18 februarie, aceasta să fie prezentată Comisiei de mediu. De altfel, Primăria Oradea va organiza, la sfârşitul lunii februarie, o dezbatere publică cu privire la proiectul de amenajare a parcului” a spus primarul Ilie Bolojan, în finalul discuţiilor.

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult