Categorized | Social

Bolojan vrea Parcul Liniştii terminat până anul viitor

Primarul Ilie Bolojan împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au avut azi o întâlnire cu reprezentanţii firmei S.C. Kaluna SRL şi arhitectul Ernest Pafka în vederea stabilirii unei variante de amenajare a Parcului Liniştii.

Firma S.C. Kaluna SRL, firmă specializată în amenajări peisagistice, a prezentat municipalităţii patru variante posibile de amenajare a Parcului Liniştii, urmând să fie aleasă varianta cea mai oportună cetăţenilor din zonă. „Vom ţine cont de toate categoriile de vârstă care locuiesc în zona riverană Parcului Liniştii, precum şi de necesităţile acestora, încercând astfel să răspundem nevoii de agrement şi destindere. Într-o primă fază vom amenaja aleile şi zona care ţine încă de cimitir. Totodată, vom proceda la realizarea instalaţiilor electrice. Ne dorim ca până în toamna lui 2011 amenajarea parcului să fie complet definitivată”, a precizat primarul Ilie Bolojan. În cadrul întâlnirii s-au adus în discuţie şi platformele pietonale, luându-se decizia ca băncile să fie montate la limita aferentă bordurii trotuarului, pentru a nu îngreuna circulaţia şi pentru a obţine un flux pietonal mai degajat. Totodată, se va lua în calcul şi amenajarea unei piste pentru jogging.

Indiferent de varianta finală, municipalitatea va avea în vedere delimitarea parcului în două zone, una destinată tinerilor pentru care se vor amenaja terenuri de sport (baschet, fotbal), menţinându-se în continuare un loc îngrădit pentru patrupede şi o zonă mai liniştită, destinată promenadei. De asemenea, se vor instala cişmele şi se va  monta o toaletă ecologică în parc.  „Municipalitatea împreună cu firma S.C. Kaluna SRL va definitiva până săptămâna viitoare varianta finală de amenajare a Parcului Liniştii, urmand ca joi, 18 februarie, aceasta să fie prezentată Comisiei de mediu. De altfel, Primăria Oradea va organiza, la sfârşitul lunii februarie, o dezbatere publică cu privire la proiectul de amenajare a parcului” a spus primarul Ilie Bolojan, în finalul discuţiilor.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult