Categorized | Oradea

„Bietul procuror comunist” a ajuns preşedinte PSD

Mare surpriză în PSD. Deşi un partid în care legea o fac „bătrânii” şi baronii experimentaţi, aceştia au decis să îl înlocuiască pe Mircea Geoană cu Victor Ponta. Tânărul fost procuror a obţinut 856 de voturi în timp ce marele perdant al ultimelor alegeri prezidenţiale, Mircea Geoană a obţinut doar 781 de voturi. Cei mai mulţi analişti politici susţin că Victoria lui Victor Ponta este doar o strategie de a demonstra că PSD îşi doreşte şi face reformă şi că în spatele lui şi a deciziilor pe care le va lua se găsesc aceiaşi păpuşari care luau deciziile şi pe timpul lui Mircea Geoană. Aceştia îşi bazează afirmaţiile pe faptul că Victor Ponta este în fapt omul lui Adrian Năstase, fostul Premier al României fiind cel care l-a descoperit şi l-a impus în funcţii în PSD. De asemenea, un alt argument îl reprezintă retragerea bruscă şi fără prea multe explicaţii din cursă a lui Adrian Năstase care i-a făcut apoi campanie lui Victor Ponta. Până una alta, nimeni nu mai poate contesta că PSD are un nou preşedinte, Victor Ponta. Acesta are 38 de ani, este de profesie jurist şi a lucrat ani buni ca procuror, ultima dată la Curtea Supremă de Justiţie. „N-aţi crezut că voi putea această funcţie, am câştigat-o, voi pune în practică toate promisiunile. PSD ca pasărea Phoenix e capabil să găsească o soluţie. Sunt convins că cei de la PD-L nu vor putea să doarmă în perioada următoare. Vreau să cred că domnul Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană să mă ajute să ducem un proiect bun la sfârşit. Cred că vorbeam mai bine când eram vicepreşedinte, dar sunt gata să învăţ să vorbesc şi ca preşedinte”, a declarat după aflarea rezultatelor Victor Ponta. Chiar dacă nu i se citea fericirea pe faţă, Mircea Geoană a ţinut să îşi arate sprijinul pentru tânărul preşedinte. „Sper ca această demonizare din interiorul partidului să înceteze odată cu acest moment. Vă rog să aveţi încredere în noua conducere a partidului. Victore, din toată inima, succes mult. Fă echipă cu cei pe care-i vei avea împreună. Să dea Dumnezeu să ieşim întăriţi din această confruntare. Fiţi liniştiţi cu privire la soarta mea, voi continua să rămân o figură importantă în România. Azi am plătit şi faptul că am ratat la mustaţă alegerile prezidenţiale. Voi sta alături de ceilalţi foşti vicepreşedinţi ai partidului”, a declarat marele perdant al ultimerlor alegeri prezidenţiale.

Unii au fost realeşi vicepreşedinţi alţii au părăsit barca social-democrată

La congresul PSD nu a fost decis doar preşedintele organizaţiei ci şi cei 15 vicepreşedinţi care vor conduce alături de Ponta partidul. Numărătoarea voturilor pentru cele 15 posturi a durat mai bine de patru ore, dar la finalul ei, nu s-au înregistrat surprize prea mari. Au fost aleşi: Ecaterina Andronescu cu 1070 de voturi, Dan Nica cu 814 voturi, Marian Vanghelie -667 voturi, Ion Toma – 667 voturi, Gheorghe Nichita – 755 voturi, Rodica Nassar – 629 voturi, Titus Corlăţean – 639 voturi, Ion Prioteasa – 576 voturi, Robert Negoiţă – 561, Ion Câlea – 538 voturi, Marian Oprişan – 520 voturi, Ion Chelaru 517 voturi, Valeriu Zgonea – 517 voturi şi Adrian Severin cu 506 voturi. Secretar general al PSD rămas tot Liviu Dragnea. Nu toţi social-democraţii s-au bucurat sau au fost mulţumiţi de noua configuraţie a partidului. Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au decis să protesteze şi să se alăture grupului independenţilor din Parlamentul României, condus de Gabriel Oprea. Şerban Mihăilescu este membru vechi al PSD, acesta înscriindu-se în partid în 1991, pe vremea când Ponta nici nu ştia ce este aia’ social-democraţie. Mihăilescu a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar şi pe cea de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în Cabinetul Năstase. Ioan Munteanu este considerat de mulţi drept un traseit politic. A fost membru al PDSR între 1992 şi 1999, în 2000 a trecut la ApR, apoi s-a întors în noul PSD. A fost până în 2004 lider al filialei Neamţ unde a fost vicepremar al oraşului Piatra Neamţ şi prefect de Neamţ.

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult