Categorized | Cultură

Un nou concert studenţesc la Filarmonică

Săptămâna trecută s-a încheiat cu un adevărat festin pentru iubitorii muzicii clasice. La Filarmonica de Stat a avut loc al doilea concert al studenţilor Facultăţii de Muzică. Spectacolul a avut de toate. De la reciatluri instrumentale la scene şi scenete de operă şi operetă, studenţii au arătat că sunt pregătiţi să îşi înceapă viaţa muzicală în orice orchestră de muzică simfonică din Europa.Din program nu a lipsit un cvartet de trompeţi – Grecu Marius, Bondea Ionuţ, Dee Robert, Hora Cristian Abel, clasa prep. univ. Grecu Marius, care u interpretat Rondo din „Abdelazar”de Henry Purcell, o piesă pentru clarinet (Brahms: Sonata a II-a în Mi bemol major), interpretată de Varga Imre anul IV, clasa Călinescu Gheorghe, acompaniată de asist. univ. Isaiu Antoanela sau un duet pentru două viori, (Ignatz Pleyel: Duett) interpretat de Józsa Zoltán, anul IV şi  Oláh Boglárka, anul I, clasa prep. univ. Ciupeiu Tudor. Au mai cântat Maierkuk Maria sopran an I, clasa lect. univ. Cherecheş Lavinia, acompaniată de prep. univ.Thurzó Zoltán (Alessandro Stradella: Pieta Signore), Filip Romeo clarinet anul IV (Stan Golestan: Egloga), clasa Călinescu Gheorghe, acompaniat de asist. univ. Isaiu Antoanela, Gheorghe Alexandra vioară anul I (Ciprian Porumbescu: Reveria), clasa Tokaji Agneta, acompaniată de asist. univ. Bálint Johanna, Simon Lucian, percuţie anul III (Darius Milhaud: Concert pentru marimbafon partea I-a), clasa Bulzan Marius, acompaniat de Peter Izabela, Ferenczy Orsolya sopran anul II (Felicia Donceanu – liedul „Paşii”), clasa lect. univ.Cherecheş Lavinia, acompaniată de asist. univ. Bálint Johanna, Murgu Andrei, clarinet (Wolfgang Amadeus Mozart: Concert pentru clarinet în La major, partea a III-a), anul III, clasa Călinescu Gheorghe, acompaniat de asist. univ. Isaiu Antoanela, Tasnádi Ferencz bas anul IV (Mozart – liedul „Warnung”), clasa asist. Univ. Scurt Cătălin, acompaniat de prep. univ. Thurzó Zoltán,  Raţiu Iulia Relinda pian an III (Enescu – Sarabanda din Suita op.10 Re major), clasa conf. univ. Dr. Jámbor Elisabeta şi Cvartetul de clarineţi Székely István, Varga Imre, Murgu Andrei, Filip Romeo, clasa prep. univ. Székely István care au interpretat Cvartetul în Fa major al lui Carl Böhm. „Ne bucurăm de contractul încheiat cu Filarmonica de Stat Oradea mai ales că intrarea pentru studenţii de la Fac de Muzică este gratuită, pentru elevi este la jumatate de preţ şi pentru ceilalti costa doar 5 lei. A fost al doilea concert susţinut de studenţii noştrii la Filarmonică şi ambele au fost coordonate de conf. Univ.dr. Fekete Elisabeta. Luna viitoare avem în pregătire un alt concert cu arii din opere şi operete. Va parrticipa şi corul „D’al Segno”, al masteranzilor facultăţii de muzică, dirijat de conf univ dr Valentin Lazăr şi coordonat de conf univ dr Florina Hinsu Mariş”, a declarat Prof univ dr Agneta Marcu, decanul Facultăţii de Muzică, din cadrul Universităţii din Oradea.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult