Categorized | Oradea

Pedeliştii şi penelistele au împărţit mărţişoare de 1 martie

Nu este campanie electorală. Este în schimb 1 Martie, o zi specială în care atât democrat liberalii cât şi naţional-liberalii s-au gândit să facă un gest frumos. Femeile Liberale au adus bucuria în Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Bihor iar tinerii OSPD-L au adus primavera in sufletul oradencelor împărţind mărţişoare pe Corso.

De 1 Martie Femeile Liberale – au adus bucuria şi in Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean Bihor. Acestea, au impletit: zâmbete pe feţele copilaşilor din Asociaţia DOWN şi lacrimi de bucurie în ochii femeilor internate în Secţia de Oncologie a Spitalului Judetean Bihor.

Mărţişoarele create de mânuţele gingaşe ale copilaşilor de la Down au fost cumpărate de femeile liberale şi dăruite impreună cu un mic dar, cu toată dragostea şi compasiunea lor, pentru doamnele internate la Sectia de Oncologie a Spitalului Judeţean Bihor. Culoarea roşie, dată de foc, sânge şi soare, este atribuită vieţii, deci femeii. În schimb, culoarea albă, conferită de limpezimea apelor, de albul norilor era specifică curăţiei copilaşilor. De altfel, şnurul mărţişorului exprima împletirea inseparabilă a celor două principii, ca o permanentă mişcare a materiei. El semnifică schimbul de forţe vitale care dau naştere viului, necurmatul ciclu al naturii.

Nici democrat-liberalii nu au fost mai prejos. Cu ocazia zilei de 1 Martie câţiva tineri membrii ai organizaţiei de studenţi ai Partidului Democrat Liberal Bihor, în colaborare cu deputatul Ştefan Seremi sub coordonarea  secretarului general OSPD-L Bihor Minodora Breje au dorit să facă o bucurie doamnelor şi domnişoarelor aflate ieri pe Corso, Rogerius, Nufărul, Sânmărtin, Baile Felix şi campusul universităţii. Această acţiune organizată în fiecare an a devenit o tradiţie fiind o încercare de a aduce o bucurie reprezentatelor sexului frumos cu ocazia Mărţişorului. Andrei Dan, Cosmin Timar şi Bogdan Hodişan s-au mobilizat  în tot oraşul precum şi în colegiul deputatului Ştefan Seremi pentru a le oferi doamnelor şi domnişoarelor minunatele simboluri ale primăverii. Cum gestul a fost foarte bine primit de doamne şi domnişoare, tinerii pedeişti au promis că astfel de acţiuni vor avea loc şi cu alte ocazii.

Următoarea acţiune se va desfăşura cu ocazia zilei de 8 Martie, când într-un club orădean se va desfăşura un bal al tinerelor iar în diverse locaţii vor fi împărtite flori în semn de preţuire.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult