Categorized | Social

Primăria Oradea vrea ape limpezi pe Criş

Primăria municipiului Oradea avertizează orădenii că aruncarea sau depozitarea în Criş sau pe malul Crişului a substanţelor chimice nocive în combaterea dăunătorilor culturilor agricole sau a gunoiul de grajd îi poate arde zdravăn la buzunar.

Primăvara aduce cu sine şi practici mai puţin ortodoxe, cum ar fi deversarea de îngrăşăminte chimice sau gunoi de grajd pe malul Crişului sau direct în apa acestuia. Pentru a preîntâmpina acest lucru, reprezentanţii Primăriei municipiului Oradea au şi emis un comunicat de presă în care îi avertizează pe cei care utilizează astfel de practici. „Având în vedere pericolul de otrăvire a peştilor şi a resursei acvatice vii, Primăria municipiului Oradea, atrage atenţia unităţilor care îşi desfăşoară activitatea în municipiul şi care folosesc substanţe chimice nocive în combaterea dăunătorilor culturilor agricole de pe suprafeţele învecinate fondului piscicol, aruncă sau depozitează rumeguş, deşeuri menajere şi zootehnice, sau orice alte materii şi materiale, produse şi substanţe poluante, că aruncarea sau depozitarea acestora pe malurile râurilor, pârâurilor, lacurilor, bălţilor şi amenajărilor piscicole constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă”, se precizează în comunicat.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult