Categorized | Social

Primăvara aduce orădenilor certaţi cu legea, amenzi substanţiale

Patrulele de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunitare Oradea au acţionat, în perioada 22-28 martie, la nivelul tuturor cartierelor municipiului accordând un număr depeste 40 de amenzi în valoare aproximativă de 30.000 de lei noi.

În acest interval, au fost sancţionate cu câte 1000 lei un număr de 21 de persoane, în baza HCL nr. 725/2006, completată şi modificată. În paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, agenţii comunitari au efectuat verificări în ceea ce priveşte comerţul stradal cu flori şi cadouri cu ocazia sărbătorii Floriilor, acţiunea vizând respectarea regulilor generale de comerţ, respectarea amplasamentelor aprobate precum şi a achitării taxelor aferente ocupării domeniului public. Astfel, au fost sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare, pentru ocuparea domeniului public fără achitarea taxelor legale, în baza HCL nr. 852/2009.

Concomitent cu aceste verificări, agenţii comunitari s-au axat şi pe interzicerea staţionării şi parcării autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate. În consecinţă, au fost blocate un număr de 23 autovehicule, sumele încasate fiind în valoare de 2760 lei.

Tot în această perioadă, în urma sesizărilor cetăţenilor referitoare la tulburarea liniştii publice în timpul nopţii de către diverse baruri şi cluburi din Oradea, au fost efectuate verificări la unităţile reclamate, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale de 500 lei, iar un administrator al unui alt local a fost sancţionat cu avertisment în baza Legii nr. 61/1991.

În acţiunea de combatere a cerşetoriei, patrulele operative au sancţionat 11 persoane cu suma totală de 1100 lei, fiind identificate şi îndepartate din zonele aglomerate un număr de 14 persoane. De asemenea, pe strada Atelierelor şi strada Mihail Sadoveanu au fost demolate 2 adăposturi improvizate, iar persoanele identificate au fost conduse către Azilul de Noapte.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult