Categorized | Social

Primăvara aduce orădenilor certaţi cu legea, amenzi substanţiale

Patrulele de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunitare Oradea au acţionat, în perioada 22-28 martie, la nivelul tuturor cartierelor municipiului accordând un număr depeste 40 de amenzi în valoare aproximativă de 30.000 de lei noi.

În acest interval, au fost sancţionate cu câte 1000 lei un număr de 21 de persoane, în baza HCL nr. 725/2006, completată şi modificată. În paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, agenţii comunitari au efectuat verificări în ceea ce priveşte comerţul stradal cu flori şi cadouri cu ocazia sărbătorii Floriilor, acţiunea vizând respectarea regulilor generale de comerţ, respectarea amplasamentelor aprobate precum şi a achitării taxelor aferente ocupării domeniului public. Astfel, au fost sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare, pentru ocuparea domeniului public fără achitarea taxelor legale, în baza HCL nr. 852/2009.

Concomitent cu aceste verificări, agenţii comunitari s-au axat şi pe interzicerea staţionării şi parcării autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate. În consecinţă, au fost blocate un număr de 23 autovehicule, sumele încasate fiind în valoare de 2760 lei.

Tot în această perioadă, în urma sesizărilor cetăţenilor referitoare la tulburarea liniştii publice în timpul nopţii de către diverse baruri şi cluburi din Oradea, au fost efectuate verificări la unităţile reclamate, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale de 500 lei, iar un administrator al unui alt local a fost sancţionat cu avertisment în baza Legii nr. 61/1991.

În acţiunea de combatere a cerşetoriei, patrulele operative au sancţionat 11 persoane cu suma totală de 1100 lei, fiind identificate şi îndepartate din zonele aglomerate un număr de 14 persoane. De asemenea, pe strada Atelierelor şi strada Mihail Sadoveanu au fost demolate 2 adăposturi improvizate, iar persoanele identificate au fost conduse către Azilul de Noapte.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult