Categorized | Social

Primăvara aduce orădenilor certaţi cu legea, amenzi substanţiale

Patrulele de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunitare Oradea au acţionat, în perioada 22-28 martie, la nivelul tuturor cartierelor municipiului accordând un număr depeste 40 de amenzi în valoare aproximativă de 30.000 de lei noi.

În acest interval, au fost sancţionate cu câte 1000 lei un număr de 21 de persoane, în baza HCL nr. 725/2006, completată şi modificată. În paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, agenţii comunitari au efectuat verificări în ceea ce priveşte comerţul stradal cu flori şi cadouri cu ocazia sărbătorii Floriilor, acţiunea vizând respectarea regulilor generale de comerţ, respectarea amplasamentelor aprobate precum şi a achitării taxelor aferente ocupării domeniului public. Astfel, au fost sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare, pentru ocuparea domeniului public fără achitarea taxelor legale, în baza HCL nr. 852/2009.

Concomitent cu aceste verificări, agenţii comunitari s-au axat şi pe interzicerea staţionării şi parcării autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate. În consecinţă, au fost blocate un număr de 23 autovehicule, sumele încasate fiind în valoare de 2760 lei.

Tot în această perioadă, în urma sesizărilor cetăţenilor referitoare la tulburarea liniştii publice în timpul nopţii de către diverse baruri şi cluburi din Oradea, au fost efectuate verificări la unităţile reclamate, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale de 500 lei, iar un administrator al unui alt local a fost sancţionat cu avertisment în baza Legii nr. 61/1991.

În acţiunea de combatere a cerşetoriei, patrulele operative au sancţionat 11 persoane cu suma totală de 1100 lei, fiind identificate şi îndepartate din zonele aglomerate un număr de 14 persoane. De asemenea, pe strada Atelierelor şi strada Mihail Sadoveanu au fost demolate 2 adăposturi improvizate, iar persoanele identificate au fost conduse către Azilul de Noapte.

This post was written by:

- who has written 4258 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult