Categorized | Social

Gavrilă Ghilea declară război speculanţilor din pieţe

Chiar dacă subiectul abordat de prefectul Gavrilă Ghilea la ultima conferinţă de presă, nu este unul nou, intenţia de a face puţină ordine în pieţele din municipiu nu este una rea. Mai ales că, cu tot efortul depus, poliţiştii comunitari din Oradea nu pot rezolva de unii singuri aceste probleme.

Gavrilă Ghilea susţine că este hotărât să cureţe pieţele din municipiu de speculanţii care trăiesc pe spatele producătorilor şi păstrează în mod artificial preţuri ridicate la produsele de bază.

„Există o serie de fenomene negative care se întâmplă în pieţe şi cu prioritate în piaţa Rogerius. Am constituit o echipă de control din partea Direcţiei Agricole, a Protecţiei Consumatorului, a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi a poliţiei şi am făcut câteva controale. Cele semnalate de câtre oameni s-au adeverit. Unii domni de acolo deţin certificate de producător şi vând produse în piaţă dar, la verificările pe care le-am făcut, s-a constatat că nu exista o concordanţă între ceea ce scria pe certificatul de producător şi buletinul de identitate. Au fost ridicate 8 certificate şi vor fi verificate primăriile care le-au emis, pentru că problema mare este că aceste produse care se duc din zona Oradea în piaţă, sunt luate de către aceşti vânzători, de către aceşti samsari, la un preţ subevaluat şi sunt vândute la preţ dublu sau chiar mai mare. Certificatele reţinute provin din: Toboliu, Avram Iancu, Tileagd, Gepiu, Ţeţchea, Roşiori, Drăgeşti, Borş şi Nojorid. O altă problemă o reprezintă faptul că aceşti producători menţin preţul produselor destul de ridicat, nedându-li-se voie celorlalţi producători să vândă la preţurile reale produsele. În perioada următoare vor continua verificările atât în pieţele din Oradea cât şi în cele din judeţ, iar acolo unde se va constat că nu se respectă legea se vor lua măsurile de rigoare şi vor fi sancţionaţi cei care nu respectă legea, ajungându-se chiar până la primari. Dealtfel, vreau să vă spun că sunt nemulţumit de modul în care arată pieţele, sunt nemulţumit de modul în care îşi fac datoria poliţiştii care patrulează acolo. Este multă mizerie şi sunt vânzători de produse dubioase ca provenienţă cum ar fi ţigările netimbrate”

a explicat Gavrilă Ghilea.

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Gavrilă Ghilea declară război speculanţilor din pieţe”

  1. piata spune:

    domnule Ghilea dar pe cei care efectueaza controalele in piata rogerius cine le verifica corectitudinea ???? exista un anume toldas la politia oradea care are protejatii lui in piata rogerius !!!! stiati ca atunci cand vine in control protejatii ori au liber , ori de ochii lumii li se confisca o foarte mica mica cantitate din marfa ???? protejatii fiind si din cei cu tigari fara timbru si din cei cu marfa fara acte de provenienta ( marfa din ungaria sau germania ) am avut placerea de a-l cunoaste mai deunazi cand personal mie mi s-a confiscat toata marfa de pe masa iar protejatilor cum am relatat mai sus o mica , chiar foarte mica parte din marfa ( ex. din 4-5 mese pline cu marfa li sau ridicat nici doua lazi de banane cu marfa ) cand am indraznit sa deschid gura am fost amenintat ca voi fi urmarit pana ma voi lasa singur de piata!!! acesta este Toldas care are trei stele pe umar si spera la o avansare si care se crede si se da drept incoriptibilul .

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult