Categorized | Social

Gavrilă Ghilea declară război speculanţilor din pieţe

Chiar dacă subiectul abordat de prefectul Gavrilă Ghilea la ultima conferinţă de presă, nu este unul nou, intenţia de a face puţină ordine în pieţele din municipiu nu este una rea. Mai ales că, cu tot efortul depus, poliţiştii comunitari din Oradea nu pot rezolva de unii singuri aceste probleme.

Gavrilă Ghilea susţine că este hotărât să cureţe pieţele din municipiu de speculanţii care trăiesc pe spatele producătorilor şi păstrează în mod artificial preţuri ridicate la produsele de bază.

„Există o serie de fenomene negative care se întâmplă în pieţe şi cu prioritate în piaţa Rogerius. Am constituit o echipă de control din partea Direcţiei Agricole, a Protecţiei Consumatorului, a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi a poliţiei şi am făcut câteva controale. Cele semnalate de câtre oameni s-au adeverit. Unii domni de acolo deţin certificate de producător şi vând produse în piaţă dar, la verificările pe care le-am făcut, s-a constatat că nu exista o concordanţă între ceea ce scria pe certificatul de producător şi buletinul de identitate. Au fost ridicate 8 certificate şi vor fi verificate primăriile care le-au emis, pentru că problema mare este că aceste produse care se duc din zona Oradea în piaţă, sunt luate de către aceşti vânzători, de către aceşti samsari, la un preţ subevaluat şi sunt vândute la preţ dublu sau chiar mai mare. Certificatele reţinute provin din: Toboliu, Avram Iancu, Tileagd, Gepiu, Ţeţchea, Roşiori, Drăgeşti, Borş şi Nojorid. O altă problemă o reprezintă faptul că aceşti producători menţin preţul produselor destul de ridicat, nedându-li-se voie celorlalţi producători să vândă la preţurile reale produsele. În perioada următoare vor continua verificările atât în pieţele din Oradea cât şi în cele din judeţ, iar acolo unde se va constat că nu se respectă legea se vor lua măsurile de rigoare şi vor fi sancţionaţi cei care nu respectă legea, ajungându-se chiar până la primari. Dealtfel, vreau să vă spun că sunt nemulţumit de modul în care arată pieţele, sunt nemulţumit de modul în care îşi fac datoria poliţiştii care patrulează acolo. Este multă mizerie şi sunt vânzători de produse dubioase ca provenienţă cum ar fi ţigările netimbrate”

a explicat Gavrilă Ghilea.

This post was written by:

- who has written 4298 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Gavrilă Ghilea declară război speculanţilor din pieţe”

  1. piata spune:

    domnule Ghilea dar pe cei care efectueaza controalele in piata rogerius cine le verifica corectitudinea ???? exista un anume toldas la politia oradea care are protejatii lui in piata rogerius !!!! stiati ca atunci cand vine in control protejatii ori au liber , ori de ochii lumii li se confisca o foarte mica mica cantitate din marfa ???? protejatii fiind si din cei cu tigari fara timbru si din cei cu marfa fara acte de provenienta ( marfa din ungaria sau germania ) am avut placerea de a-l cunoaste mai deunazi cand personal mie mi s-a confiscat toata marfa de pe masa iar protejatilor cum am relatat mai sus o mica , chiar foarte mica parte din marfa ( ex. din 4-5 mese pline cu marfa li sau ridicat nici doua lazi de banane cu marfa ) cand am indraznit sa deschid gura am fost amenintat ca voi fi urmarit pana ma voi lasa singur de piata!!! acesta este Toldas care are trei stele pe umar si spera la o avansare si care se crede si se da drept incoriptibilul .

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult