Categorized | Social

Primăria Oradea ia terenurile la puricat

Începând cu data de 6 aprilie 2010, Primăria municipiului Oradea, prin  funcţionarii compartimentului de inspecţie fiscală şi ai registrului agricol, va efectua o verificare tematică privind realitatea datelor consemnate în declaraţiile de impunere ce au stat la  baza stabilirii impozitului pe terenuri.

Acţiunea de control vizează, în prima etapă, declaraţiile de impunere privind terenurile încadrate, ca şi categorie de folosinţă, la „terenuri neproductive”. În evidenţele fiscale ale municipalităţii figurează un număr de 121 de persoane fizice care au declarat că deţin terenuri încadrate la categoria „teren neproductiv”, în suprafaţă totală de 17,72 ha, pentru care nu se datorează impozit. Pentru toţi aceşti contribuabili au fost emise avize de inspecţie fiscală, cu începere din 6 aprilie 2010. Proprietarilor de terenuri depistaţi cu declaraţii eronat completate li se vor  întocmi procese verbale de verificare în care se va consemna categoria de folosinţă constatată, urmând ca aceştia să îşi completeze declaraţiile de impunere conform proceselor verbale. În caz contrar, pe baza proceselor verbale de verificare, se vor emite decizii de impunere din oficiu, fiind pasibili de amendă între 500 şi 1.000 de lei. De asemenea, procesele verbale de verificare vor constitui fundamentul pentru demararea procedurilor de corectare şi a înscrisurilor din Registrul Agricol privind categoria de folosinţă a terenurilor. Contribuabilii care consideră că au declarat eronat terenurile în proprietate, la alte categorii de folosinţă decât terenuri cu construcţii, pot evita activitatea de inspecţie cu verificare în teren prin declararea modificării încadrării terenurilor. Pentru acesta, se pot prezenta la Serviciul Impunere Persoane Fizice, camera 9, la parterul clădirii Primăriei municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult