Categorized | Oradea

PSD şi PNL amână cu cel puţin un an Legea Educaţiei

Legea Educaţiei nu va fi pusă în aplicare începând cu următorul an şcolar. Cel puţin aşa susţin membrii unei organizaţii de cadre didactice liberale care consideră că prin depunerea în Camera Deputaţilor a unui nou proiect de lege pentru educaţie de către social-democraţi, aceştia au reuşit să amâne noua lege cu cel puţin un an de zile.

Alianţa PNL-PSD pare a funcţiona ori de câte ori este nevoie, acolo unde cele două partide din opoziţie consideră că trebuie intervenit. Ultimul exemplu în acest sens îl reprezintă noua Lege a Educaţiei propusă de PDL, care va trebui amânată deoarece pesediştii au impus spre discutare proiectul lor de lege înainte de cel al Guvernului.

„In timp ce ministrul Funeriu şi ai săi „discutau public” proiectul lor pentru legea educaţiei, PSD-ul a depus la Camera Deputaţilor propriul său proiect de lege. Ce o să urmeze? Prin acest pas se pare că PSD-ul a luat-o înaintea PDL-ului, în sensul că, depunând proiectul său înaintea celor de la guvernare vor avea prioritate în dezbaterea lui. Acest lucru înseamnă că întâi se va lua în discuţie, în Cadrul Comisiei de Învăţământ proiectul propus de către PSD şi mai apoi cel al PDL-ului. Si cum suntem siguri că în comisie opoziţia va analiza cu multă atenţie fiecare articol din acest proiect, este cât se poate de clar că durata de discuţii se va lungi foarte mult şi că, în nici un caz, varianta Funeriu nu prea are şanse să fie pusă în aplicare începand cu viitorul an şcolar. În varianta PSD-ului, nu se regăsesc aberaţiile din legea Funeriu, respectiv clasa a IX-a la gimnaziu, pierderea titularizării pentru cadrele didactice titulare, consiliul de administraţie condus de oricine altcineva în afara cadrelor didactice etc. În concluzie, este cât se poate de limpede faptul că, sindicatele şi cadrele didactice vor prefera varianta propusă de către PSD. Şi cum astăzi, PNL-ul a depus la Senat moţiunea simplă pentru educaţie intitulată „Educaţia – între supravieţuire şi colaps” chiar se anunţă vremuri grele pentru guvernul Boc şi pentru ministrul Funeriu”

se precizează într-un comunicat remis de Organizaţia Cadrelor Didactice – PNL sector 4 Bucureşti.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult