Categorized | Social

Copiii pasionaţi de astronomie sunt aşteptaţi în Orăşelul Copiilor

Orăşelul Copiilor va găzdui joi, 8 aprilie, începând cu ora 16:00, o nouă grupă de activităţi din seria celor destinate iubitorilor de astronomie şi ştiinţe spaţiale. „Noaptea lui Yuri” este  o manifestare desfăşurată la nivel global, prin care sunt celebrate două dintre cele mai importante realizări ale umanităţii: primul om în spaţiu şi primul zbor al unei navete spaţiale.

Pe 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin a devenit primul om în spaţiul cosmic care a orbitat pământul, iar pe 12 aprilie 1981 a avut loc primul zbor la unei navete spaţiale (SUA). În amintirea acestor evenimente, profesoara Valentina Matei va prezenta copiilor din Orăşel imagini video însoţite de o cuvântare despre naveta spaţială – vârful de lance al tehnologiei aero-spaţiale americane. De asemenea, copiii vor putea afla care sunt părţile componente ale navetei spaţiale şi vor desfăşura o activitate practică în care vor învăţa cum este lansată o navetă spaţială. Ultima parte a întâlnirii va fi dedicată astronautului Yuri Gagarin.

„Participarea la aceste activităţi este liberă, scopul lor fiind acela de a contribui la îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe al micilor orădeni în domeniul ştiinţei”

se precizează în comunicatul remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult