Categorized | Cultură

Duminică, cei mai buni artişti fotografi vor fi premiaţi la Oradea

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc în Sala „Studio” a Palatului „Vulturul Negru” din Oradea, jurizarea lucrărilor primite pentru ediţia a doua a Salonului Internaţional  de Artă Fotografică „EUROFOTOART”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea, sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Consiliului Judeţean Bihor şi a Primăriei Municipiului Oradea.

Iniţiativa organizării primei ediţii a Salonului Internaţional îi aparţine artistului fotograf orădean Ştefan Toth A.FIAP, care în urmă cu 15 ani, a considerat că ar fi necesar să fie organizat un Salon reprezentativ pentru artişti fotografi din Europa şi vernisat de Ziua Europei. Prima ediţie a Salonului a fost conceput în aşa fel, după vernisajul acestuia în fosta Galerie „Foto Art” din strada Moscovei să devină itinerantă timp de un an şi să fie redeschisă  în mai multe Galerii din Europa. Din motive intemeiate derularea primei ediţii a Salonului a fost încredinţat din partea Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, Societăţii Comerciale „Stephany” SRL din Oradea, conduse de artistul fotograf Ştefan Toth. După vernisajul din Oradea, prima ediţie a Salonului internaţional  a fost redeschis la data de 30 noiembrie 1995, în saloanele Muzeului Naţional de Istorie a R. Moldova, din Chişinău, la vernisajul căruia a participat pe lângă delegaţia orădeană şi Ministrul Culturii a R.Moldova din perioada respectivă, domnul Mihai  Ciobotaru  După succesul de care s-a bucurat vernisajul din capitala R.Moldova Salonul Internaţional a fost redeschisă la începutul anului 1996, la Galeria Casei de Tineret “IFI ” din Békéscsaba – Ungaria la festivităţile de înaugurare participând în fruntea unei delegaţii de artişti fotografi orădeni şi ziarişti din Judeţul Biho,r primarul Minicipiului Oradea Petru Filip, respectiv primarul oraşului gazdă.

După o pauză de 15 ani, artistul fotograf orădean Ştefan Tóth a decis să reia ideia organizării acestori Saloane Internaţionale, în cadrul Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea, fondate în anul 2008 cu scopul de a promova imaginea Europei, prin arta fotografică.

La ediţia a doua a acestui Salon, unicul de acest fel din Europa, care a avut ca tematica prezentarea Europei, in diversitatea ei, au fost înregistrate peste 1.000 de lucrări  alb-negru şi color trimise de artişti fotografi amatori şi profesionişti din 26 de ţări ale Europei Asiei şi din America de Sud: Argentina, Anglia, Austria, Cehia, Coreea de Sud, Croaţia, Danemarca, India, Italia, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Norvegia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Rusia, R.Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria şi Vietnam.

Un juriu internaţional prezidat de domnul  Willy Suys M.FIAP (Luxemburg), şi format din artişti fotografi reputaţi din Europa, Marcello Materassi E.FIAP/s, MFIAP (Italia), Kurt Batschinski E.FIAP (Austria), Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) şi Ştefan Tóth A.FIAP (Romania), va selecţiona în zilele de 10 şi 11 aprilie 2010, cele mai reuşite lucrări primite pentru Salonul internaţional şi vor premia pe cele mai valoroase, cu medaliile de aur, argint şi bronz FIAP şi AAFR. Vernisajul ediţiei a doua a Salonului Internaţional “EUROFOTOART” şi înmânarea festivă a premiilor, va avea loc duminică în data de 09 mai 2010, la ora 11:00 în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, fiind considerată cea mai reprezentativă manifestare dedicate „Zilei Europei” din Municipiul Oradea şi Judeţul Bihor.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Duminică, cei mai buni artişti fotografi vor fi premiaţi la Oradea”

  1. The Fan spune:

    Poate sunt prea carcotas dar nu cred ca-i scrie „Ştefan Toth A.FIAP” in buletin… 😀

  2. Eu m-am obisnuit. Omul are niste merite pe care tinde sa si le sublinieze ori de cate ori poate. Dar relax, nu e singurul. Iti trimit, daca vrei, niste comunicate de presa de la Univ. sa vezi acolo cate titluri are trecut in dreptul lui fiecare profesor. Si, intre noi fie vorba, stii si tu cum se castiga un titlu la Sorbonica…

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult