Categorized | Social

Începe deratizarea de primăvară

Primăria municipiului Oradea anunţă locuitorii oraşului că, în perioada 15.04.2010 – 28.04.2010, se execută lucrarea de deratizare (etapa de primavară),  în zonele publice şi spaţiile verzi din municipiu (parcuri, scuaruri, malurile Crişului Repede, malurile pârâului Peţa, Adona, Sălbatec).

Suprafaţa licitată de Primărie, 1.300.320 mp, a fost împărţită în două sectoare, pentru o mai mare eficienţă a lucrărilor de deratizare.

„În zonele tratate, populaţia va fi avertizată prin fluturaşi de avertizare „Teren Otrăvit” care vor fi amplasaţi la vedere. Se vor folosi substanţele raticide Timrat, Ratidion Pasta şi Furat Pasta, cu grupa III de toxicitate, substanţe avizate pentru profilaxia sanitar- umană. Momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale care vor conţine cca. 30-45 grame momeală”

se precizează într-un cominicat remis de Primăria municipiului Oradea. De asemenea, municipalitatea atrage atenţia asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult