Categorized | Social

Evidenţa persoanelor îi caută pe romi în tot judeţul

Dacă în cea mai mare parte, reprezentanţilor miniorităţii rome nu le prea pasă de situaţia lor cetăţenească, personalul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Oradea a organizat o campanie prin intermediul căreia romilor le va fi mai uşor să intre în legalitate.

Este vorba de o staţia mobilă care se deplasează prin tot judeţul pentru a-i ajuta pe romi să îşi facă acte.

„Pentru punerea în legalitate a cetăţenilor din cele 17 comune arondate municipiului Oradea şi în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.97/2005 – privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare, personalul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Oradea se deplasează cu staţia mobilă în vederea preluării documentelor necesare eliberării unor noi acte de identitate”

se precizează într-un comunicat remis de funcţionarii Directiei de Evidenta a Persoanelor. Conform graficului aprobat de către conducerea direcţiei, în data de 14 aprilie 2010 staţia mobilă a serviciului s-a deplasat în comuna Paleu iar în data de 16 aprilie 2010 se va deplasa în comuna Lăzăreni. Sunt aşteptate toate persoanele care se află în una din situaţiile care impun eliberarea unor astfel de documente.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult