Categorized | Social

Un nou cămin pentru vârstnici la Băiţa

Pentru a veni în întimpinarea nevoilor sociale crescute ale persoanelor vârstnice din judeţul Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Bihor, intenţionează să deschidă în colaborare cu Asociaţia de asistenţă socială Episcop Nicolae Popovici, un cămin pentru persoanele vârstnice, în localitatea Băiţa, Bihor.

Se vor asigura servicii de  găzduire şi hrănire, îngrijire personală şi medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Persoanele care doresc să beneficieze de serviciile acestei noi unităţi de asistenţă socială, trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fi îndeplinit vârsta legală de pensionare, să nu aibă familie sau aceasta să fie în imposibilitatea de a le asigura condiţiile de îngrijire, să nu aibă locuinţa sau posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit în baza resurselor proprii. Şă se afle în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale, datorită bolii sau stării fizice sau psihice şi să poată achita plata unei contribuţii lunare, stabilită in baza costului mediu lunar de întreţinere, aceasta urmând a fi asigurată de către aparţinătorii sau susţinătorii legali sau de către persoanele vârstnice. Persoanele interesate se pot adresa D.G.A.S.P.C. Bihor, Oradea, str. Feldioarei, nr. 13, Serviciul îngrijire de tip rezidenţial în domeniul asistenţei sociale a persoanelor adulte – camera 110, telefon 0259 476371(2); 0359 409285(6) – interior 112, 113 sau la sediul Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Băiţa nr. 203, telefon 0742.544460.

This post was written by:

- who has written 4420 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult