Categorized | Social

Un nou cămin pentru vârstnici la Băiţa

Pentru a veni în întimpinarea nevoilor sociale crescute ale persoanelor vârstnice din judeţul Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Bihor, intenţionează să deschidă în colaborare cu Asociaţia de asistenţă socială Episcop Nicolae Popovici, un cămin pentru persoanele vârstnice, în localitatea Băiţa, Bihor.

Se vor asigura servicii de  găzduire şi hrănire, îngrijire personală şi medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Persoanele care doresc să beneficieze de serviciile acestei noi unităţi de asistenţă socială, trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fi îndeplinit vârsta legală de pensionare, să nu aibă familie sau aceasta să fie în imposibilitatea de a le asigura condiţiile de îngrijire, să nu aibă locuinţa sau posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit în baza resurselor proprii. Şă se afle în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale, datorită bolii sau stării fizice sau psihice şi să poată achita plata unei contribuţii lunare, stabilită in baza costului mediu lunar de întreţinere, aceasta urmând a fi asigurată de către aparţinătorii sau susţinătorii legali sau de către persoanele vârstnice. Persoanele interesate se pot adresa D.G.A.S.P.C. Bihor, Oradea, str. Feldioarei, nr. 13, Serviciul îngrijire de tip rezidenţial în domeniul asistenţei sociale a persoanelor adulte – camera 110, telefon 0259 476371(2); 0359 409285(6) – interior 112, 113 sau la sediul Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Băiţa nr. 203, telefon 0742.544460.

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult