Categorized | Social

Sancţiuni pentru nerespectarea curăţeniei în Oradea

Poliţiştii comunitari orădeni din cadrul Biroului de control protecţia mediului, spaţii verzi, igienizare (salubritate) au somat 10 societăţi comerciale pentru nerespecatarea curăţenie şi au amendat alte două.

În săptămâna 05 – 11 aprilie, componenta ecologică a Poliţiei Comunitare a municipiului Oradea a avut ca şi misiune verificarea igienizării terenurilor din municipiu. Obiectivul principal nu a constat în acordarea de sancţiuni şi amenzi, ci în continuarea acţiunii de igienizare a malurilor Crişului Repede, începute săptămâna trecută, pentru realizarea programului „Oradea – un oraş curat”. Scopul acesteia a fost de responsabilizare a cetăţenilor cu privire la menţinerea curăţeniei şi protejarea mediului înconjurător. S-a verificat existenţa contractului de salubritate cu operatorul autorizat, a  bunurilor abandonate pe domeniul public, menţinerea curăţeniei în jurul imobilelor de locuit sau sediilor de societăţi comerciale. Pe strada Ogorului, un număr de 12 societăţi (SC Meteor Auto SRL, Metalurgica SA, Proiexim SRL, SC Electromontaj SA, SC Ready Mix SA, SC Timex SA, Termocentrale SA, Bronx SRL, Selgros Cash/Carry şi Praktiker) au fost somate pentru menţinerea curăţeniei în jurul imobilelor sau sediilor şi toate s-au conformat. Şi pe Calea Clujului, în mare parte, agenţii economici somaţi s-au conformat. În această zonă au fost aplicate şi două amenzi contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale, în valoare de 500 lei fiecare. În săptămâna 12 – 18 aprilie, o echipă formată din agenţi de la Poliţia Comunitară, reprezentanţi ai Direcţei Economice şi Registrului Agricol din cadrul Primăriei, însoţiţi de un topograf de la Administraţia Imobiliară Oradea vor patrula pentru identificarea de terenuri neîngrijite, insalubre şi vor verifica modul de declarare a acestora (ca teren construibil sau agricol), precum şi corespondenţa între suprafaţa reală şi cea declarată.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult