Categorized | Social

Un nou centru pentru persoane vârstnice la Oradea

Administraţia Socială Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia S.O.S. Autism Bihor au inaugurat în această săptămână, pe strada Mareşal Averescu, nr. 7 din Oradea,  Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice „Averescu” şi noul sediu al asociaţiei, două proiecte care vor funcţiona în cadrul aceluiaşi spaţiu.

La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ONG-uri, printre care viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, directorul executiv al ASCO, Koncsek Vandai Zita, consilierul local, Florica Cherecheş, reprezentanţi şi membri ai Asociaţiei SOS Autism precum şi persoane care frecventează centrele multifuncţionale pentru vârstnici din Oradea. Centrul Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice „Averescu” va înlocui centrul din Piaţa Unirii, închis în urmă cu un an, şi va funcţiona în intervalul orar 8:00 – 16:00. Pe lângă diversele modalităţi de petrecere a timpului liber pe care ASCO le pune la dispoziţia vârstnicilor, municipalitatea doreşte ca acesta să asigure şi informarea cetăţenilor. Începând din anul 2005 şi până în prezent, ASCO a deschis cinci centre multifuncţionale, prin care se doreşte promovarea măsurilor şi programelor sociale destinate vârstnicilor, oferirea de modalităţi de petrecere a timpului liber dar şi informarea lor în domenii de interes.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult