Categorized | Cultură

Duminică, un nou concert de excepţie la Biserica Sf. Ladislau

Iubitorii muzicii clasice sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni la Biserica Sfântul Ladislau (vizavi de Primăria municipiului Oradea) pentru un nou concert de excepţie în organizarea pianistului Thurzó Zoltán.

A devenit deja un obicei ca, în ultima săptămână a fiecărei luni, iubitorii muzicii clasice să se întâlnească la Biserica Sfântul Ladislau pentru a-l asculta pe  Thurzó Zoltán şi invitaţii lui. Un grup de muzicieni (profesori, studenţi, membrii ai Filarmonicii din Oradea sau a corurilor din municipiu) se încăpăţânează lună de lună să realizeze o contraofensivă împotriva muzicii frivole pe care o auzim zilnic la fiecare colţ de stradă.

„Duminică, concertul va avea o şi mai mare însemnătate pentru că anul acesta se împlinesc două secole de la naşterea marelui compozitor polonez: Frederick Chopin, moment pe care vrem să îl sărbătorim aşa cum se cuvine. Mă bucură faptul că găsesc mereu sprijin în cee ce priveşte muzica mea atât în rândul colegilor mei muzicieni cât şi a câtorva sponsori care au fost încă de la început alături de mine. Cea mai mare bucurie o trăiesc însă atunci când văd Biserica plină de iubitori ai muzicii de calitate. Asta îmi dă imbold şi mă face să duc mai departe acest proiect”

a declarat pentru Oradea Press, pianistul Thurzó Zoltán.

Concertul de duminică va începe de la ora 19:00 iar în program vor fi incluse:

1. G.Bizet: Agnus Dei

2. Bihari Sándor: Elegie

3. A.Corelli: Variaţiunile Follia

4. M.Bruch: Concert pentru vioară în sol minor Op.26 – partea II.

5. G.Verdi: Din Opera „Othello” aria Desdemonei “Ave Maria”

6. Dankó János: Largo

7. G.Donizetti: Din Opera „Lucia di Lammermoor” aria „Regnava nel silenzio”

8. Fr.Chopin: Nocturne Op.55, No.1 *

9. L.van Beethoven: Adagio Cantabile Op.50

10. W.A.Mozart: Concert pentru clarinet în La Major KV.622 – partea II.

11. W.A.Mozart: Fantezia pentru pian în do minor KV.475

12. W.A.Mozart: „Cosi Fan Tutte” aria lui Guglielmo „Donne mie la fate”

13. W.A.Mozart:„Cosi Fan Tutte” duetul lui Guglielmo şi Dorabella.

14. W.A.Mozart:„Cosi Fan Tutte” terţetul lui Fiordiligi, Dorabella, Don Alfonso.

Pianistul orădean va interpreta în această lună, în memoria lui Fr. Chopin o Nocturnă (Op.55, No.1) pe care i-o va dedica gazdei care face posibile aceste concerte, preotul Lőrincz Ottó. Alături de Thurzo vor mai interpreta şi alţi artişti tineri renumiţi pe plan local: Józsa Zoltán, Oláh Boglárka – vioară, Horváth Dalma, Szabó Annamária – soprane, Varga Imre  – clarinet, Tasnádi Ferencz – basbariton, Thurzó Sándor József – violă. Intrarea va fi liberă.

This post was written by:

- who has written 4412 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult