Categorized | Oradea

Lucia Varga: „Proiectul de revizuire a Constituţiei este o diversiune”

Deputatul PNL Lucia Varga susţine că Proiectul de revizuire a Constituţiei este doar o diversiune prin care actualul Guvern încearcă să distragă atenţia de la incapacitatea lui de a lua măsuri eficiente pe timp de criză.

Mai mult de atât, Lucia Varga crede că este o greşeală să încerci să modifici Constituţia în acest fel, fără a organiza consultări cu societatea civilă şi cu cei care vor fi direct afectaţi.

„Promovarea Proiectul de revizuire a Constituţiei este o diversiune, o încercare de a atrage atenţia opiniei publice de la gravitatea crizei. Eu cred că pe români îi preocupă acum problemele legate de locurile de muncă, de siguranţa zilei de mâine şi nu reviziurea Constituţiei. În această perioadă Guvernul ar trebui să vină cu măsuri de stimulare a mediului de afaceri şi nu cu astfel de diversiuni. Spre deosebire de ei, noi avemastfel de măsuri. Că e o diversiune o dovedeşte şi faptul că doar cu o zi înainte s-a stabilit comisia de revizuire a Constituţiei. Această revizuire ar trebui făcută prin consultarea societăţii civile şi a celor care vor fi implicaţi şi nu în acest mod”

a declarat Lucia varga. Deputatul s-a luat şi de incapacitatea Guvernului Boc de a atrage fonduri europene, lucru pe care îl consideră incalificabil:

„Am reuşit să ajungem pe penultimul loc în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Acum când suntem în criză şi este cea mai mare nevoie de fonduri, noi nu suntem în stare să le absorbim. Şi locuitorii din Bihor au de suferit din cauza acestor lucruri pentru că sunt o grămadă de proiecte care nu se pot continua datorită lor”.

This post was written by:

- who has written 4144 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult