Categorized | Oradea

Lucia Varga: „Proiectul de revizuire a Constituţiei este o diversiune”

Deputatul PNL Lucia Varga susţine că Proiectul de revizuire a Constituţiei este doar o diversiune prin care actualul Guvern încearcă să distragă atenţia de la incapacitatea lui de a lua măsuri eficiente pe timp de criză.

Mai mult de atât, Lucia Varga crede că este o greşeală să încerci să modifici Constituţia în acest fel, fără a organiza consultări cu societatea civilă şi cu cei care vor fi direct afectaţi.

„Promovarea Proiectul de revizuire a Constituţiei este o diversiune, o încercare de a atrage atenţia opiniei publice de la gravitatea crizei. Eu cred că pe români îi preocupă acum problemele legate de locurile de muncă, de siguranţa zilei de mâine şi nu reviziurea Constituţiei. În această perioadă Guvernul ar trebui să vină cu măsuri de stimulare a mediului de afaceri şi nu cu astfel de diversiuni. Spre deosebire de ei, noi avemastfel de măsuri. Că e o diversiune o dovedeşte şi faptul că doar cu o zi înainte s-a stabilit comisia de revizuire a Constituţiei. Această revizuire ar trebui făcută prin consultarea societăţii civile şi a celor care vor fi implicaţi şi nu în acest mod”

a declarat Lucia varga. Deputatul s-a luat şi de incapacitatea Guvernului Boc de a atrage fonduri europene, lucru pe care îl consideră incalificabil:

„Am reuşit să ajungem pe penultimul loc în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Acum când suntem în criză şi este cea mai mare nevoie de fonduri, noi nu suntem în stare să le absorbim. Şi locuitorii din Bihor au de suferit din cauza acestor lucruri pentru că sunt o grămadă de proiecte care nu se pot continua datorită lor”.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult