Categorized | Cultură

Arta modernă din nou în prim plan la Oradea

Galeria Konstant (Calea Clujului colţ cu Piata Tineretului la nr1) are plăcerea să anunţe expoziţia personală a lui Rudolf Bone născut în 1951, un artist care trăieşte si lucrează în Oradea. Rudolf Bone s-a remarcat prin ingeniozitate şi simplitate în anii 80, participând constant la manifestările artistice organizate de „Atelier 35”.

După o „tăcere” de 15 ani Rudolf Bone revine expansiv cu noi proiecte derulate la foc continuu. Lucrari – instalaţii executate din materiale metalice care se definesc prin dinamism şi prin felul în care reconstruiesc  un spaţiu dat, făcând apel la ruperea graniţelor bine definite în artă şi anume: bi, di, tri şi cvadridimensional, recurgând la multiple reformulări circumstanţiale prin care încercă atât metaforic cât şi structural să elibereze forma de materie. Sub genericul „Memory of form”, Bone işi propune un fel de performance – work in progress, o expoziţie in continuă transformare atât la nivel ideatic cât şi ca reformulare plastică. Manifestarea expoziţională mai puţin obijnuită a sculptorului Bone vă propune să fiţi martorii proceselor  a celor trei stagii de transformare, prin care artistul va readuce materia din care si-a conceput iniţial lucrarile la forma incipientă, păstrând doar filmarea proceselor de reformulare sistemică.

Stagiul 1: 22 arpilie, expunerea lucrărilor aplatizate prin tăvălugire;

Stagiul 2: 29 aprilie, expunerea unui calup care va intregi toate lucrarile;

Stagiul 3: 6 mai, expunerea a trei lingouri personalizate ale celor trei metale care compun lucrarile, si concomitent filme care stau mărturie  procesului de transformare;

Galeria Konstant a fost înfiinţată in 2010 de catre Constantin Costea si Adrian Chirila cu scopul de a provoca si a promova productia de arta contemporana in orasul Oradea. Situata la granita, aceasta isi propune cercetarea, reluarea si lansarea unor proiecte mai vechi a anumiti artisti care au avut o activitate remarcabila si originala. Organizarea unor programe serioase de actualizare a artei romanesti prin sprijinirea, promovarea si lansarea artistilor tineri cu potential si originalitate. Scopul galeriei este de a se promova pe piata de arta europeana si nu numai intr-un context cat mai larg posibil.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult