Categorized | Social

Podul din Ioşia mai trece un hop

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ilie Bolojan a anunţat că s-a finalizat memoriul tehnic cu privire la podul rutier peste Crişul Repede, din zona Ioşia, pe care municipalitatea intenţionează să îl construiască.

Acesta va fi depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea obţinerii autorizaţiei de mediu, necesare derulării investiţiei.

„Podul va scurta distanţa dintre Calea Aradului, Ioşia şi cartierul Rogerius, va descongestiona circulaţia în zona B-dului Decebal, Podului Decebal şi Podului Densuseanu, crescând astfel siguranţa circulaţiei. Din punct de vedere al impactului de mediu vom avea în vedere câteva efecte pe viitor, respectiv scăderea poluării pe câteva străzi, reducerea nivelului de zgomot. Vom susţine reabilitarea termică a blocurilor din zona respectivă, precum şi plantarea unor perdele de arbori. Acest pod va avea benzi de circulaţie pentru pietoni şi biciclişti, pe ambele sensuri. Toate accesele de pe pod vor fi rezolvate”

a precizat primarul Ilie Bolojan.

În cursul zilei de ieri, edilul a avut o întâlnire cu organizaţiile de mediu şi cu Comisia consultativă de mediu de pe lângă Primăria Oradea, în care le-a prezentat datele acestei investiţii, dându-le posibilitatea să facă observaţii. După obţinerea documentaţiilor necesare se va trece la demararea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult