Categorized | Social

Studenţii orădeni buni la… simulări

Studenţii orădeni care au participat la simularea desfăşurată la Parlamentul European de la Bruxelles în perioada 22-23 aprilie s-au întors la Oradea cu mai multe  premii.

La această simulare au participat 126 de studenţi europeni de diferite naţionalităţi, din partea României mai participând încă un grup de studenţi clujeni de la Universitatea „Sapientia”. Pentru prestaţia deosebită, studenţii orădeni s-au clasat în primele 5 locuri: locul I (205 puncte), Meszaros Edina; locul II (198 puncte), Hoduţ Lavinia; locul III (193 puncte), Scrobotă Alina; locul V (190  puncte), Popescu Adriana. În elaborarea punctajului a fost apreciat procesul de negociere dintre statele membre pe care studenţii au  trebuit să îl desfăşoare în prima zi a simulării. Acesta a fost apreciat de către organizatori şi din perspectiva abilităţii participanţilor de a-şi susţine şi îndeplini obiectivele pe care le aveau de realizat pentru statele pe care le reprezentau, capitol la care studenţii europenişti orădeni au fost din nou la înălţime. Reuşitele studenţilor au captat atenţia reprezentantei României la Departamentul de Vizite al Parlamentului European, Mariana Cosac,  care a propus grupului orădean organizarea unei noi simulări pe o temă care va fi stabilită de Facultatea de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult