Categorized | Oradea

Senatorul PNL Cornel Popa: „Pentru a câştiga simpatia clujenilor Emil Boc îşi bate joc de toată Transilvania!”

Senatorul Cornel Popa a declarat joi într-o conferinţă de presă că este revoltat de modul în care face politică premierul Emil Boc. Preşedintele PNL Bihor s-a referit în principal la decizia Guvernului de a muta sediul Inspectoratului Teritorial în Construcţii din Bihor la Cluj.

Măsura dispusă de Guvern a fost deja anunţată în Monitorul Oficial al României, (Nr 275/28.IV.2010) invocându-se în sprijinul deciziei articolul 108 din Constituţia României. Informat încă de la începutul săptămânii despre măsura Guvernului Boc, Cornel Popa a făcut în Senat o declaraţie politică intitulată „Boc cel mic a luat-o razna”

„Toti cei din Bihor suntem revoltați de modul în care înţelege domnul Emil Boc patriotismul local. Apreciez că nu uită locurile unde a petrecut cei șapte ani de acasă, dar în orice există o limită a bunului simț. În momentul în care încalcă dreptul la dezvoltare a judeţelor vecine… cred că este prea mult. Guvernul a adoptat de curând o Hotărâre prin care sediul Inspectoratului Teritorial în Construcţii, cu sediul la Oradea, care deserveşte zona de Nord-Vest a ţării, va fi mutat la Cluj. De ce? Doar pentru că aceasta este dorinţa boierului de Cluj, cel ce se pretinde premierul întregii Românii. I-am explicat d-lui Boc şi anul trecut că în sediul nou al Inspectoratului Teritorial din Oradea s-au investit sume importante de bani, de la construcţia clădirii la dotări tehnice. Nu a reuşit nici atunci şi nu va putea nici acum să explice de ce anume este necesară mutarea Inspectoratului. Mai ales că acest lucru înseamnă disponibilizarea angajaţilor din Oradea, iar pentru noul sediu din Cluj se vor cheltui alte miliarde de lei şi se va angaja personal aferent. Sau tocmai acesta să fie trucul dlui Boc? Noi posturi pentru oamenii de partid, noi lucrări pentru clientela politică clujeană? Ambiţie de politician disperat, sau interese pecuniare dubioase?!… Am protestat cu fermitate pentru că s-au abandonat lucrările pe tronsoanele de autostradă Bihor şi Sălaj şi a fost finalizat cel de pe raza judeţului Cluj, care este izolat, nu continuă autostrada din Ungaria şi nu duce nicăieri. Toate astea pentru a satisface orgoliul domnului Boc. Iată că de-abia acum sunt evidente considerentele electorale ale acelui demers. După ce că nici nu a catadicsit să participe la semnarea Declarației de la Oradea, din 23 iunie 2001, atunci când a pornit decizia privind necesitatea autostrăzii Transilvania, deși era deputat de Cluj, acum boierul Boc se face stăpân absolut peste toate proiectele Ardealului și le folosește doar în interesul său politic îngust. E de înțeles… Omul știe că nu va mai fi pentru multă vreme la putere și vrea să se asigure că va mai fi ales măcar pe moșia Cluj. Numai că pentru a-i ieși asta își bate joc de toate celelalte județe din Transilvania. Este evidentă, aşadar, încălcarea în mod repetat de către premierul Boc a principiului distribuţiei instituţiilor cu competenţe regionale și a intereselor întregii Transilvanii. Și asta din dorinţa politicianistă de a-și ridica în mod artificial popularitatea în judeţul Cluj. Acest comportament mi se pare profund greşit și imoral. Clujul nu merită o asemenea rușine. Ardealul nu merită o asemenea jignire. Acum înţelegem până la capăt gestul bătrânului Boc, din ziua de Paște, când l-a plesnit peste căpăţână pe Boc cel mic, mic, mic”

se precizează în declaraţia politică a senatorului Cornel Popa.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult