Categorized | Social

Proiectul „Patrimoniul Cultural Metropolitan Oradea” prinde contur

Institutul de Studii Euroregionale, împreună cu Universitatea din Oradea şi Asociaţia Zona Metropolitană Oradea derulează, în perioada 04 ianuarie – 03 noiembrie 2010, Proiectul „Patrimoniul Cultural Metropolitan Oradea”, un proiect în valoare de 15.850 Euro, din care 13.500 Euro sunt nerambursabili.

Banii au fost obţinuţi în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), Fondul pentru Organizaţii Nonguvernamentale, Componenta 4 Patrimoniu Cultural Schema de Granturi Mici. Proiectul a ajuns la stadiul de implementare şi cu această ocazie a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie o prezentare la care au participat membrii Comitetului de Dezvoltare Metropolitană Oradea (Zona Metropolitană Oradea, Universitatea din Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Federaţia Patronilor Bihor şi Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), experţii din cadrul Universităţii din Oradea (profesorii universitari Barbu Ştefănescu, Ioan Horga şi Sorin Şipoş) şi primarii comunelor Zonei Metropolitane Oradea.

În cadrul discuţiilor s-a prezentat proiectul, obiectivele şi rezultatele acestuia subliniindu-se importanţa unei astfel de iniţiative la nivelul Zonei Metropolitane

Oradea prin prisma rezultatelor care vor prezenta patrimoniul material şi imaterial de la nivelul Zonei Metropolitane Oradea. Existenţa unui document ştiinţific care să prezinte atuurile Zonei Metropolitane Oradea la nivelul patrimoniului cultural material şi imaterial va putea sta la baza strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Oradea şi va susţine eforturile autorităţilor locale şi a agenţilor economici în cadrul promovării turismului şi culturii din spaţiul rural. În final, ca şi concluzie s-a stabilit realizarea unui calendar pentru vizitele în teren pe care experţii Universităţii din Oradea le vor face pentru a colecta datele necesare pentru atingerea scopului şi obiectivelor proiectului.

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult