Categorized | Social

Proiectul „Patrimoniul Cultural Metropolitan Oradea” prinde contur

Institutul de Studii Euroregionale, împreună cu Universitatea din Oradea şi Asociaţia Zona Metropolitană Oradea derulează, în perioada 04 ianuarie – 03 noiembrie 2010, Proiectul „Patrimoniul Cultural Metropolitan Oradea”, un proiect în valoare de 15.850 Euro, din care 13.500 Euro sunt nerambursabili.

Banii au fost obţinuţi în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), Fondul pentru Organizaţii Nonguvernamentale, Componenta 4 Patrimoniu Cultural Schema de Granturi Mici. Proiectul a ajuns la stadiul de implementare şi cu această ocazie a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie o prezentare la care au participat membrii Comitetului de Dezvoltare Metropolitană Oradea (Zona Metropolitană Oradea, Universitatea din Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Federaţia Patronilor Bihor şi Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), experţii din cadrul Universităţii din Oradea (profesorii universitari Barbu Ştefănescu, Ioan Horga şi Sorin Şipoş) şi primarii comunelor Zonei Metropolitane Oradea.

În cadrul discuţiilor s-a prezentat proiectul, obiectivele şi rezultatele acestuia subliniindu-se importanţa unei astfel de iniţiative la nivelul Zonei Metropolitane

Oradea prin prisma rezultatelor care vor prezenta patrimoniul material şi imaterial de la nivelul Zonei Metropolitane Oradea. Existenţa unui document ştiinţific care să prezinte atuurile Zonei Metropolitane Oradea la nivelul patrimoniului cultural material şi imaterial va putea sta la baza strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Oradea şi va susţine eforturile autorităţilor locale şi a agenţilor economici în cadrul promovării turismului şi culturii din spaţiul rural. În final, ca şi concluzie s-a stabilit realizarea unui calendar pentru vizitele în teren pe care experţii Universităţii din Oradea le vor face pentru a colecta datele necesare pentru atingerea scopului şi obiectivelor proiectului.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult