Categorized | Social

Asfaltările pe banii UE continuă în Oradea

Marţi, viceprimarul Gheorghe Carp a făcut o vizită pe drumurile care s-au asfaltat de curând sau care sunt în curs de asfaltare. Aşa cum era normal, majoritatea şantierelor arătau bine. Oamenii munceau (că doar le spuseseră şefii că va sosi vicele cu presa după el), covorul asfaltic arăta impecabil (mă rog, nu vă gândiţi la lucrări superioare din punct de vedere calitativ) iar jurnaliştii au avut de unde lua cadre pentru materialele viitoare.

Ce este însă de subliniat, dincolo de aceste observaţii de fond, este faptul că anul acesta Oradea nu a primit aproape niciun ban de la Guvern, aproape toate lucrările de reparaţii la drumurile din municipiu făcându-se din bani europeni. Noroc cu specialiştii de la primărie care şi-au pus capul la contribuţie şi au lucrat la proiecte. Datorită lor pe strada Gheorghe Doja, lucrările începute la sfârşitul anului trecut sunt în curs de desfăşurare, fiind montate borduri până la strada Salvării. În prezent, pe stradă s-a turnat balast stabilizat, urmând să fie aplicat stratul de asfalt. Pe strada Muzeului lucrările au fost deja finalizate.

„Dacă înainte autoturismele parcau pe spaţiul verde din lipsa locurilor de parcare, acum acest lucru nu mai este o problemă, deoarece s-au realizat multe parcări, strada devenind acum funcţională”

a explicat viceprimarul Gheorge Carp.

O altă lucrare finalizată este drumul de legătură dintre E60 şi Dj 190.

„Autoturismele vor putea folosi acest drum de acces fără a mai fi nevoie să intre prin oraş, iar în acest fel va fi decongestionat şi traficul din municipiu. Acest drum de legătură este finalizat, cu excepţia trasării marcajelor”

a precizat acelaşi Gheorghe Carp.

Pe strada Vaporului lucrările au început în luna martie a acestui an, urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii iulie a anului curent. În acest stadiu al execuţiei au fost montate bordurile pe ambele părţi ale carosabilului şi s-a aşternut balast.

Ultimul punct al conferinţei realizate pe teren de Gheorghe Carp a fost prezentarea modului în care este reabilitată strada Oneştilor, care în acest moment este finalizată până la strada Al. Sahia.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult