Categorized | Social

Universitatea din Oradea aşteaptă de la Bucureşti bani de investiţii

Chiar dacă a reuşit să treacă un proiect de buget prin Senatul Universităţii rectorul Cornel Antal susţine că rămâne în continuare cu o mare întrebare: „Ce bani vor veni de la Bucureşti?” Fără o sumă concretă reprezentanţii universităţii susţin că vor fi nevoiţi să întrerupă proiectele pe care le doreau realizate în anul în curs şi poate şi în anii următori.

Rectorul universităţii a început conferinţa de presă mulţumindu-le consilierilor judeţeni care au hotărât trecerea a două noi clădiri în proprietatea Universităţii din Oradea, declarând că aşteaptă votul Consiliului Local al municipiului Oradea pentru a intra şi în posesia terenului. O altă temă abordată de Cornel Antal a fost cea a lucrărilor de licenţă care se fac la comandă şi împotriva cărora conducerea universităţii a făcut sesizare la poliţie.

„Am primit un răspuns în ceea ce priveşte sesizările noastre şi ni s-a spus că anunţurile au dispărut din oraş. Au fost identificate doar trei persoane pe internet care îşi vindeau propriile lucrări ceea ce, conform legii, nu poate fi considerată infracţiune”

a precizat Antal. Cea mai mare problemă cu care se confruntă universitatea în această perioadă este problema banilor. Deşi au votat în senat bugetul universităţii acesta este încă incert pentru că va trebui  completat cu banii care urmează să vină de la Bucureşti, bani care întârzie să apară.

„Bugetul pe care l-am aprobat în Senat se va afişa în 2-3 zile pe site-ul universităţii. Din păcate, anul acesta bugetul pentru investiţii este destul de subţire. Pentru finalizarea căminelor şi a Facultăţii de Muzică vom aştepta să ne vină banii de la Bucureşti. Am reuşit să finalizăm biblioteca şi eu sper ca anul acesta să reuşim să ducem la bun final şi căminele. Din păcate totul este incert pentru că, deşi suntem deja în luna mai, încă nu ştim câţi bani vom primi de la Bucureşti”

a declarat Cornel Antal.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult