Categorized | Social

Chiar dacă criza s-a acutizat, oficialităţile nu au uitat de Ziua Europei

Duminică în Oradea vor avea loc trei manifestări importante menite să sublinieze importanţa Europei în viaţa fiecăruia dintre noi. Galeria „Euro Foto Art” va organiza de la ora 11:00 o expoziţie specială, Facultatea de Ştiinţe Politice un eveniment în care se va vorbi despre Uniunea Europeană iar Primăria municipiului Oradea un concert de muzică uşoară.

Primul eveniment în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Europei, va fi expoziţia vernisată, duminică 09 mai 2010, la ora 11:00, la Galeria „Euro Foto Art”. Este vorba de ediţia a doua a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „EUROFOTOART”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea, sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Consiliului Judeţean Bihor şi Primăriei Municipiului Oradea. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov iar vernisarea oficială va fi făcută de viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia, preşedintele de onoare a Salonului Internaţional. Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Cvartetului „Varadinum”, care vor intrepreta mai multe creaţii ale compozitorilor din Europa: Kossovits Jozsef: Dragostea lui Lavotta, Mozart : K.V.156,  K.V. 159, Haydn:  op. 1, nr 1, nr. 2, Halmos Laszlo „Trei dansuri din Dobrogea” şi Dan Voiculescu: Suita „Kajoni Kodex”.

Următorul eveniment din cadrul Zilei Europei va fi cel organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice.

„Duminică, 9 mai, de la ora 11:00 la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice din strada Traian Blajovici Nr. 2 vom organiza şi noi o manifestare de Ziua Europei. Vom vorbi despre Tratatul de la Lisabona şi ce presupune el, lucru de o mare importanţă şi actualitate acum când bate un puternic vânt de scepticism chiar şi dinspre ţările cu o mare tradiţie europeană. Evenimentul va fi cu atât mai important cu cât invitaţi speciali vor fi tinerii elevi de la liceele orădene”

a declarat Lia Pop, decanul facultăţii.

Cu ocazia aceluiaşi eveniment, Primaria Oradea împreună cu Casa de Cultură a Municipiului va organiza duminică, de la ora 19:00 un concert în aer liber, în parcarea de pe strada Independenţei. Trupele care vor concerta sunt: Hara, Connect-R si Jay Ko ft. Anya.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult