Categorized | Oradea

Ioan Mang: "Expresia de genocid folosită de Ponta la adresa ultimelor măsuri ale Guvernului Boc este cât se poate de nimerită!”

Ultimele măsuri pe care Traian Băsescu a susţinut că le va lua Guvernul Boc au încins repede spiritele şi în Bihor. După ce joi, Ilie Bolojan vorbea despre „ipotenţa” Guvernului condus de Emil Boc, vineri a venit rândul preşedintelui PSD, Ioan Mang să vorbească despre „genocidul” pe care Traian Băsescu îl va declanşa împotriva românilor.

Nimic nou, s-ar putea spune. La urma urmei, rolul opoziţiei este să critice iar atâta timp cât criticile sunt constructive nu pot avea decât un efect pozitiv. Din păcate, în situaţia actuală, ele nu mai ajută la nimic oricât de întemeiate ar fi. Atât reprezentanţii bihoreni ai PSD cât şi cei ai PNL sunt de acord cu un punct. Guvernul ne-a sacrificat pe toţi pentru propria clientelă politică, preferând să îşi angajeze oamenii în funcţii importante în loc să facă reduceri de cheltuieli, aşa cum se impune într-o perioadă ca aceasta. Acest lucru a dus în mod evident la o deterioarare şi mai mare a balanţei venituri-cheltuieli iar FMI a reacţionat în consecinţă.

„”Premierul României”, Traian Băsescu a venit în faţa noastră spunându-ne că trebuie să tăiem din salarii 25% şi din pensii 15% vorbind despre obezul (adică bugetarii) ţinut în spate de omul slab (adică economia). Ce nu a spus Traian Băsescu este cine l-a făcut pe acest om, obez? În 2004 când eram noi la conducere, în România erau 900.000 de bugetari cu care se cheltuia 5,4% din PIB, acum sunt 1.400.000 de bugetari şi pe ei se cheltuie în jur de 9% din PIB. Cine este de vină pentru această creştere şi de ce nu se reduc cheltuielile acolo? Se loveşte în oamenii care au venituri mici şi care abia au ce pune pe masă. Cred că în următoarea perioadă vom avea foarte multe drame aşa că expresia de genocid folosită de Ponta la adresa ultimelor măsuri ale Guvernului Boc este cât se poate de nimerită”

a declarat senatorul PSD, Ioan Mang. Preşedintele social democraţilor a făcut alte două observaţii demne de luat în seamă. Prima dintre ele este cea referitoare la „modul de lucru” securist al actualului Guvern.

„Se urmăreşte din nou împărţirea populaţiei în două tabere. Bugetarii şi ceilalţi, pensionarii şi nepensionarii, în speranţa că cei care nu sunt bugetari vor spune cu privire la măsurile Guvernului: „Bine la face bugetarilor!””

a declarat Mang.

Conform unei alte ipoteze lansate de senator, Guvernul va scădea banii bugetarilor pentru că nu mai are bani de salarii.

„Anul acesta pensiile şi salariile nu mai puteau fi plătite normal pentru că Guvernul a luat bani din bugetul pe 2010 pentru a plăti salariile pe ultimele două luni ale anului 2009. În acest fel au rămas câteva luni în care nu vor fi bani de salarii. Prin reducerea cu 25% a fondului de salarii se urmăreşte de fapt acoperirea acelor luni”

crede Ioan Mang.

This post was written by:

- who has written 4372 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Ioan Mang: "Expresia de genocid folosită de Ponta la adresa ultimelor măsuri ale Guvernului Boc este cât se poate de nimerită!””

 1. SIMA ARINA spune:

  MANG A INTRODUS IN PSD BIHOR PERSOANE DECAZUTE DIN PDL PE CARE LE-A PROMOVAT IN INSTITUTII PUBLICE CA SEFI( EX. LA ITM ADJUNCTA Simona I., MEMBRA PDL A FOST PROPUSA IN 2004 DIN PARTEA PDL PENTRU SEFIA A.J.O.F.M., A VENIT LA PSD IN MARTIE 2009 SI IN MAI A FOST PUSA PE POST DE MANG) A DEZBINAT PARTIDUL, si-a batut joc de spiritul DEMOCRAT

  ESTE CEL MAI SLAB PARLAMENTAR DE BIHOR DIN TOTI CARE-AU FOST!

  NU-L VOM MAI VOTA!

  DIN COMPORTAMENTUL SI CARACTERUL SAU, NU REZULTA NICIDECUM IMPRESIONANTA PREZENTARE DIN cv-UL DE PE BLOGUL PERSONAL.

  pacat de-atata scoala degeaba

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult