Categorized | Oradea

Traian Băsescu către sindicate: „Reducerea salariilor şi a pensiilor este ultima soluţie pentru evitarea „grecizării” României”

Preşedintele României Traian Băsescu a prezentat opiniei publice concluziile discuţiilor pe care le-a avut duminică cu reprezentanţii sindicatelor. Conform acestuia măsurile drastice propuse de Guvern sunt singura şi ultima soluţie prin care România poate evita să ajungă în situaţia Greciei.

Duminică după ce reprezentanţii opoziţiei au ieşit în faţa opiniei publice cu declaraţii răsunătoare cu privire la întâlnirea pe care au avut-o cu reprezentanţii FMI, preşedintele României a făcut şi el o serie de precizări cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor.

„Am avut o întâlnire la palatul Cotroceni cu reprezentanţii sindicatelor cu care am discutat mai multe aspecte importante. Le-a spus că aceste măsuri reprezintă ultima soluţie pe care o avem pentru evitarea „grecizării” României, ultima măsură prin care putem să evităm agravarea situaţiei. Neluarea acestor măsuri sau majorarea TVA sau a cotei unice ne-ar duce implicit la contractarea unui alt împrumut ceea ce ar fi cât se poate de rău pentru economia noastră.

În prezent am acumulat datorii de peste 10 miliarde de euro şi această sumă trebuie achitată neapărat. Aceste datorii au fost acumulate ca urmare a banilor daţi în campania electorală care nu aveau o susţinere în economia reală. Acei bani se răzbună acum şi se răzbună pe alţii decât cei care sunt vinovaţi de aceste datorii. Noi am propus FMI trei măsuri extrem de importante: reducerea cheltuielilor bugetului de stat, reducerea cheltuielilor sociale şi reducerea obligaţiilor de plată ale bugetul de stat. Aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să depăşim această criză.

Sindicaliştii au făcut mai multe propuneri, cu unele am fost şi eu de acord. S-a propus îmbunătăţirea legislaţiei privind combaterea evaziunii fiscale, îmbunătăţirea legislaţiei privind siguranţa municii, stabilirea unor criterii clare în ceea ce priveşte reducerile de personal din instituţiile publice. Sindicatele din educaţie au solicitat ca titularizarea să nu fie făcută la nivelul fiecărei unităţi şcolare în parte aşa cum este specificat în noua Lege a Educaţiei ci la nivelul fiecărei localităţi, care cred eu că este o soluţie bună. În ceea ce priveşte reducerea salariilor şi a pensiilor nu am fost de acord ca ea să se facă în mod progresiv pentru că acest lucru ar duce la blocaj economic şi nu ar fi bine. În concluzie, eu cred că au fost nişte discuţii bune, am analizat raţional situaţia în care ne aflăm şi am încercat să găsim soluţii.

Eu le solicit tuturor românilor să dea o şansă României prin acceptarea acestor măsuri în următoarele şase luni. Nu avem decât două posibilităţi, fie mergem ca până acum şi vom face alte împrumuturi urmând să ajungem până la urmă în situaţia Greciei, fie luăm aceste măsuri dure şi la anul putem să vorbim de creştere economică”

a declarat Traian Băsescu.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult