Categorized | Educatie

Nu este glumă, cercetătorii sunt la un pas de a pune în practică teleportarea

Cercetătorii de la Institutul „Joint Quantum” din Maryland au reuşit în acest an să teleporteze cu succes un atom poziţionat într-un container controlat şi monitorizat în alt container, aflat la un metru depărtare.

Nu peste mult timp, lucrurile pe care le-am văzut şi le-am admirat în filme de ştiinţă şi ficţiune cum sunt Star Trek sau Stargate ar putea deveni realitate. Unul dintre acestea, teleportarea a fost deja reuşit deşi nu se poate vorbi de punerea în practică a teoriei aşa cum este ea prezentată în Star Trek.  Totul s-a făcut prin intermediul unui fenomen cunoscut drept procesarea informaţiei la nivel cuantic. Experimentul de acest fel nu ar putea teleporta un corp întreg dintr-o dimensiune în alta; mai degrabă, el presupune dispariţia atomului dintr-un loc şi clonarea acestuia în alt loc, atomul gazdă preluând toate caracteristicile celui dispărut. Cu toate că până la teleportarea gen Star Trek mai sunt multe descoperiri de făcut, aplicaţia cercetătorilor de la Maryland este totuşi capitală pentru dezvoltarea unor super şi ultra rapide computere.

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult