Categorized | Educatie

Studfest – evenimentul studenţesc al anului la Oradea

În perioada 19 mai – 23 mai 2010, Oradea va fi cuprinsă de febra StudFest. Pentru prima oară, în existenţa Universităţii, studenţii sunt implicaţi în conceperea unei strategii impresionante pentru un eveniment de calibru şi au ca aliat Universitatea din Oradea. „Primavara orădeană”, cum se autointitulează festivalul şi cum sperăm că va rămâne în tradiţia oraşului, a atras sub cupola sa 13 organizaţii studenţeşti şi peste 30 de ONG-uri.

Indiferent de asociaţia la care aderă, studenţii sunt reuniţi sub aceeaşi umbrelă, Fundaţia Alternative România, coordonatoarea mega-proiectului, depozitara unei experienţe relevante în elaborarea şi dirijarea proiectelor. Radacinile StudFest se regasesc in intentia de a promova inițiativele tinerilor talentați și pasionați de ceea ce fac. Dorintele noastre declarate sincer sunt de a impulsiona segmentul cultural, de a scoate la lumina oportunitatile, de a crea un curent studentesc, capabil sa construiasca o alta imagine orasului. Studentii sunt nucleul organizatoric si sufletul festivalului, insa, dezideratul celor care au declansat evenimentul si l-au potrivit intr-o matrita, este ca StudFest sa aiba un singur public tinta, oradenii.

In stabilirea programului festivalului s-a incercat atingerea unei cât mai mare diversităţi. În premieră, in Oradea, vor fi trei seri de cinema in aer liber, printre peliculele achizitionate se numara si recent premiatul „Eu cand vreau sa fluier, fluier”. Gala Traficantului de Cultura, pregatita de Experiment Teatru Clandestin, va polariza atentia oradenilor cu trei piese de teatru, scurtmetraje, lecturi de texte interzise si supuse cenzurii, expozitii de arta fotografica. Alături de aceste manifestări mai figureaza: meciuri de dezbateri, campionate sportive, demonstratii de forta, echilibristica, studierea astrelor, job hunting, lansari de carte, conferinte cu miez, abordand cele mai incitante subiecte de actualitate, sustinute de celebritati de talie nationala. Copertele festivalului vor fi condimentate cu cate o petrecere, Opening Party si Balul StudFest. Nu va lipsi nici muzica. Suie Paparude, Brigitta Balogh, Parazitii sunt dintre cei care vor sa fie parte a evenimentului. In programul vast, concentrat in cele 5 zile de festival, am mai inclus o „Seara a studentilor caministi”, un „Targ al Voluntariatului”, traininguri despre pasii necesari in construirea unui brand, ateliere de planificare a carierei.

Ai carte ai parte de… Studfest

Organizatorii si-au propus sa stranga un fond de carte pe care sa-l donaze romanilor de dincolo de Prut. Astfel, inedit este ca accesul la unele dintre evenimente se va face pe baza de…carte. O donatie insignifianta pentru oradeni dar importanta pentru cei care vor beneficia de ea.

Festivalul a inaugurat si un site (www.studfestoradea.ro) unde pot fi citite detalii legate de desfasurarea evenimentelor, organizatiile studentesti implicate, ONG-uri, sponsori. In debutul evenimentului, va fi lansata publicatia studentilor oradeni „Studentocratia”, dupa un concept editorial si grafic realizat in intregime de catre studentii mai multor facultati, Facultatea de Istorie, Facultatea de Litere si Facultatea de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii. Universitatea Oradea a pus la dispozitia organizatorilor o serie de spatii. Insa evenimentele vor acapara si centrul orasului, Cetatea Oradea.

Agenda festivalului poate fi descărcată de AICI.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult