Categorized | Oradea

Liberalii cer Guvernului „debranşarea clientelei de la resursa publică”

Prin intermediului unui comunicat de presă adresat opiniei publice Partidul Naţional Liberal apreciază că soluţia corectă de austeritate, ca primă premisă de ieşire din criză, o reprezintă debranşarea clientelei politice de la resursa publică, prin restrângerea drastică a sumelor alocate aparatului guvernamental.

Soluţiile pe care liberalii le consideră potrivite ca prim plan pentru ieşirea ţării din criză sunt: scăderea numărului de ministere la şapte, reducerea numărului de agenţii guvernamentale, de la aproximativ 120, câte sunt în prezent, la 30, reduceri substanţiale de bugete ale instituţiilor publice care nu au capacitatea de a realiza investiţii, dar al căror buget a fost mărit, din raţiuni politice, în anul 2010 (Administraţia Prezidenţială, serviciile secrete, ş.a.), reducerea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului (iniţiativă pe care grupurile parlamentare ale PNL o vor promova în ambele camere legislative) şi eliminarea sinecurilor clientelei portocalii, prin concedieri şi disponibilizări masive, efectuate cu prioritate şi cu respectarea criteriilor de competenţă, din rândul funcţionarilor aparatului administrativ central şi local.

Partidul Naţional Liberal  califică  apelul la solidaritate lansat de Traian Băsescu drept o insultă adresată inteligenţei şi bunului-simţ ale românilor.

„Apreciem că actualul preşedinte este ultimul om din România care poate invoca solidaritatea, ori care mai poate cere ceva societăţii româneşti. Apelul la solidaritate reprezintă ultima găselniţă a lui Traian Băsescu şi a guvernării sale de a-şi masca incompetenţa şi complicitatea cu o clientelă politică lacomă, branşată la resursa publică. Partidul Naţional Liberal îi somează  pe Traian Băsescu şi pe executanţii ordinelor sale din guvernul Boc-Udrea să dea o primă probă de solidaritate  cu românii, prin debranşarea de la resursa publică a clientelei politice portocalii. Considerăm că, până la a pretinde solidaritate, austeritate şi înţelegere din partea societăţii româneşti, actuala guvernare are obligaţia de a abandona politica nesimţită de aruncare a răspunderii pentru criza în care a aruncat România pe umerii adversarilor politici, ori ai românilor. Este timpul ca Traian Băsescu, Emil Boc şi colegii lor care şi-au atins pragul maxim de incompetenţă să dea ceva în schimb societăţii care le-a oferit deja mult prea mult faţă de cât merită”

se precizează într-un comunicat remis de biroul de comunicare al PNL.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult