Categorized | Oradea

Lakatos Peter, UDMR: „Băsescu i-a minţit pe români la fel cum a făcut Gyurcsány în 2006”

Udemeriştii par din ce în ce mai supăraţi pe actualul Guvern din care (culmea!) fac parte. Asta pentru că, susţin ei, nu prea sunt lăsaţi să contribuie la ieşirea României din criză iar opinia publică îi taxează la fel ca pe colegii de la Guvernare.

Unul dintre deputaţii greu de clasat când vine vorba de orientare politică este Lakatos Peter. Asta pentru că deşi face parte din partidul care este la Guvernare, Lakatos nu ezită să îşi atace colegii atunci când consideră de cuviinţă. Dovadă de caracter sau de lipsă de caracter, asta rămâne la latitudinea colegilor de partid, de guvernare sau de opoziţie. Cert este că la ultima conferinţă de presă deputatul nu şi-a îmblânzit deloc vocea când a venit vorba de modul în care a fost şi este condusă România.

„România a juns la ora adevărului şi lucrurile nu mai pot fi ascunse. Dovada supremă a constituit-o discursul şefului statului care nu a ezitat să îşi critice chiar şi Guvernul pentru măsurile fie neluate la timp, fie luate în pripă. Traian Băsescu a decis să facă acest pas acum pentru că a înţeles că, spre deosebire de ultima întâlnire cu cei de FMI, de această dată aceştia nu îi vor mai permite să fie indulgent. Deşi puteau fi alese multe alte modalităţi de a rezolva problemele, Băsescu a recurs la soluţia la care a recurs şi fostul premier al Ungariei, Ferenc Gyurcsány în 2006. A chemat partidele politice la o consfătuire explicându-le situaţia reală recunoscând implicit că a minţit poporul prezentându-le că lucrurile au stat altfel. Am participat şi eu la aceste discuţii şi au fost foarte multe acuzaţii la adresa PDL în special în ceea ce priveşte politica clientelară. UDMR consideră că aceste soluţii propuse de Traian Băsescu nu rezolvă criza dacă nu sunt dublate şi de măsuri de relansare a economiei.

În Spania, unde deficitul este de 11%, cu mult mai mare decât cel al României, Guvernul Zapater a luat decizia de a reduce salariile bugetarilor cu 5%, de a îngheţa pensiile în următorii doi ani şi de a nu mai acorda cei 2.500 de euro care erau acordaţi mămicilor la naştere. Asta pentru că Guvernul Zapater a înţeles că nu poţi să te angajezi să salvezi pe cineva, omorându-l

a declarat deputatul care consideră mişcările de stradă care au loc acum drept consecinţa minciunii preşedintelui:

„Ce s-a întâmplat după acea declaraţie era uşor de anticipat şi este consecinţa politicii dusă de Traian Băsescu. Oamenii au ieşit în stradă pentru că au înţeles că au fost minţiţi ani de zile şi acum sunt cuprinşi de un fel de furie neputincioasă. Cum ar putea să aibă încredere în aceste măsuri atâta timp cât au înţeles că au fost minţiţi atât de mult timp”.

Guvernul amputează piciorul bolnav şi se bucură ca va folosi doar un pantof

Aşa cum ne-am obişnuit deja, niciun discurs al politicienilor din opoziţie nu vine fără soluţii (cel puţin la nivel declarativ).

„UDMR propune un mix de măsuri alături de reducerea salariilor şi a pensiilor pentru revigorarea economiei. Un rol important îl joacă aici măsurile împotriva evaziunii fiscale, ştiut-fiind că doar 1% din inspectorii fiscali lucrează corect. Dacă aceste măsuri nu vor fi luate în consideraţie vom discuta în şedinţă ce putem face ca partid. Şi pe mine mă revoltă faptul că trece timpul şi ratăm posibilitatea de a lua măsurile corecte pentru a ieşi din criză.

Amputezi un picior când nu mai ai altă posibilitate de a rezolva situaţia. Dar dacă se pot lua şi alte măsuri, chiar dacă piciorul nu îţi va alerga 100 de metri în 12 secunde, cred că este mai înţelept să le ei. Nu este normal ca după ce ai făcut această amputare să te lauzi că ce mare economie şi ce mare bine ai făcut, pentru că nu mai trebuie să foloseşti decât un singur pantof. Cred că România ar fi ieşit mult mai repede şi mult mai bine din această criză dacă lua nişte decizii în 2009. Atunci s-a ştiut care este situaţia relaă dar nu s-a luat nicio măsură datorită celor două scrutinuri de alegeri”

a declarat Lakatos Peter care, deşi a evitat să spună că UDMR va ieşi de la Guvernare în cazul în care măsuruile anticriză propuse de ei nu vor fi luate în considerare, a dat de înţeles acest lucru.

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Lakatos Peter, UDMR: „Băsescu i-a minţit pe români la fel cum a făcut Gyurcsány în 2006””

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] a făcut și Gyurcsány pe maghiari. O spune chiar un lider maghiar, de la UDMR, de la mine de la Oradea. În final însă, minciuna, chiar și cea politică, se […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult