Categorized | Oradea

Pedeliştii au nevoie de mai multă… iarbă?

După ce a decis să taie veniturile românilor –  fie ei bugetari, pensionari sau chiar copii – Guvernul Boc şi majoritatea PD-L au hotărât să taie şi puţinele spaţii verzi din zona urbană a României.

În anul 2007 Guvernul a legiferat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 114 interzicerea oricărei schimbări a „destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor (…) indiferent de regimul juridic al acestora”. Acest fapt a venit ca reacţie la avalanşa de construcţii ce se ridicau în parcurile marilor oraşe şi la diminuarea spaţiului verde din spaţiul urban.

Marţi, 11 mai, pe o ordine de zi suplimentară a Comisiei de Administraţie Publică, Echilibru Ecologic şi Amenajarea Teritoriului a fost introdus un proiect de lege care înlocuieşte cu prevederi generale şi fără substanţă reglementarea de mai sus. Deputatul PNL Lucia Varga susţine că modificarea susţinută de către deputaţii PD-L va permite în acest fel reinstaurarea haosului în ceea ce priveşte protejarea spaţiilor verzi, dar şi a haosul urbanistic, tocmai prin eliminarea fără echivoc a sintagmei de interzicere a schimbării destinaţiei spaţiilor verzi. „Acest  fapt nu este în interesului cetăţeanului român, care conform statisticilor este beneficiarul a celor mai puţin metri pătraţi de spaţii verzi în raport cu media europeană, ci poate servi doar clientela politică care primeşte „verde”, dar …pentru dezvoltarea unor noi colosi de beton în parcurile marilor oraşe”

se precizează într-un comunicat de presă remis de deputatul Lucia Varga. Aceasta, din postura de membru al Comisiei de Administraţie Publică, Echilibru Ecologic şi Amenajarea Teritoriului  a votat împotriva acestor modificări şi face un apel către toţi factorii responsabili, atât din sfera politică, cât şi din mediul ONG pentru oprirea acestor mutilări ale spaţiilor verzi şi revenirea la forma iniţială a legii prin votul din plenul Parlamentului.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult