Categorized | Social

Biró Rozália: „Dorim să reducem cheltuielile în instituţiile publice”

La sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul municipiului Oradea, Biró Rozália a făcut o sinteză a modificărilor pe care le-au suferit taxele şi impozitele pentru anul 2011, comparativ cu 2010.

Chiar dacă a evitat să vorbească despre noi reduceri în instituţiile care aparţin de primărie, Biró Rozália consideră că este vitală reducerea cheltuielilor publice:

„În acest an de criză, încercăm să abordăm o politică fiscală care să nu-i  îngreuneze în viitor pe cetăţenii oraşului. În 2011, dorim să reducem cheltuielile cu funcţionarea instituţiilor publice care aparţin administraţiei locale, astfel încât aceste cheluieli să se situeze la o valoare mai mică decât în anii precedenţi. Municipalitatea discută în acest moment sursele de finanţare posibile, analizând în acelaşi timp atât sursele nerambursabile, cât şi gradul de îndatorare al municipiului”.

În ceea ce priveşte impozitele pe proprietate, municipalitatea are în vedere o scădere a acestora pentru persoanele juridice de la 1,2  % la 1,1 % pentru clădirile reevaluate, şi o creştere cu 5% a impozitului pentru persoanele fizice, asta în condiţiile în care impozitul pe proprietate pentru persoanele fizice nu a suferit majorări din anul 2007.

Directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea, Tănase Miculescu a prezentat în cadrul conferinţei de azi situaţia revizuită a veniturilor bugetului local pentru anul 2010 comparativ cu 2009. „În prezent veniturile din impozitul pe clădiri sunt realizate în proporţie de 56%, mai mult cu 4% decât în anul precedent, veniturile din impozitul pe teren în proporţie de 59%, cu 14% mai mult decât s-a încasat în anul precedent, iar sumele colectate din impozitul pe mijloacele de transport sunt realizate în proporţie de 53%, cu 13% mai mult decât în 2009”, a precizat Miculescu.

Municipalitatea analizează proiectul de hotârâre care stabileşte taxele şi impozitele locale pe 2011, urmând ca proiectul să fie discutat miercuri, 19 mai, de către Comisia de dialog economic. Dezbaterea publică a proiectului de hotârâre va avea loc în 24 mai, ora 16:00 în Sala Mare a Primăriei Oradea.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult