Categorized | Social

Miercuri începe Studfest, evenimentul anului pentru studenţii orădeni

Începând de miercuri 19 şi până pe 23 mai 2010, Oradea va fi „teatrul” unei vaste operaţiuni de sărbătorire a studentului orădean. Intitulat „Studfest”, evenimentul cel mai important al anului pentru studenţi, va avea de toate, de la muzică la dezbateri civice şi de la piese de teatru la conferinţe ştiinţifice. Vor fi invitate atât personaje de renume în cercurile universitare cum sunt Andrei Marga, Mircea Diaconu, Cristian Pârvulescu sau Dacian Paladi cât şi artişti de renume în muzica românească precum Paraziţii, Mihai Mărgineanu sau Şuie Paparude.

Trebuie neapărat menţionat că pentru prima oară în existenţa Universităţii din Oradea studenţii sunt implicaţi în conceperea unui eveniment de un asemenea calibru. „Primavara orădeană”, cum se autointitulează festivalul şi cum sperăm că va rămâne în tradiţia oraşului, a atras sub cupola sa 13 organizaţii studenţeşti şi peste 30 de ONG-uri.

„Am dorit să aducem aici nişte mari personalităţi cum ar fi Călin Georgescu, directorul executiv al Centrului Naţional de Dezvoltare Durabilă, rectorul Andrei Marga, profesorul universitar Mircea Diaconu, profesorul universitar Cristian Pârvulescu sau Dacian Palladi şi am reuşit acest lucru. Pentru prima dată vom avea în Oradea un club de dezbateri ştiut fiind că există în ţările occidentale foarte mulţi oameni politici care şi-au început cariera la astfel de cluburi. Vom mai avea la Oradea în parcarea ERA Shopping Parc cinematograf în aer liber cu proiecţia filmului „Eu când vreau să fluier, fluier”, în premieră naţională chiar înainte de TIF.

În plus vor cânta pentru studenţi Şuie Paparude, joi 20 mai de la 22:00 în Club Bali, Paraziţii în No Problem de la ora 20:00 vineri 21 mai, Şeptarii de Trefla, sambata 22 mai de la ora 22:00 în Chanson şi Mihai Mărgineanu, duminică 23 mai la Lotus Center. Organizarea unui eveniment care să cuprindă toate aceste ingrediente a necesitat foarte mult timp şi o sumă considerabilă de bani. Bugetul evenimentului a costat aproximativ 1,5-1,6 miliarde de lei vechi sumă pe care am reuşit să o adunăm cu ajutorul Primăriei din Oradea unde am câştigat două proiecte plus o mulţime de alte sponsorizări”

a declarat, în exclusivitate pentru Oradea Press, Adrian Dume, preşedintele Ligii Studenţilor din Oradea. Intrarea la toate evenimentele va fi gratuită sau se va face prin donarea unei cărţi pentru copiii din Basarabia.

Agenda festivalului poate fi consultată AICI.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult