Categorized | Social

Fundaţia Academia Civică lucrează la „Inelul verde al Oradiei”

Fundaţia Academia Civică Bihor a realizat în colaborare cu Primăria Oradea proiectului intitulat „Inelul verde al Oradiei”. În baza unui acord de parteneriat, Primăria a  pus la dispozitia Fundaţiei terenul pentru realizarea acestui proiect.

Membrii şi simpatizanţii Fundaţiei Academia Civică Bihor au finalizat prima etapă a proiectului intitulat „Inelul verde al Oradiei”. Începând cu luna aprilie, membrii fundaţiei au curăţat o suprafaţă de peste un hectar, situată la intersecţia străzii Nufărului cu strada Ogorului şi au săpat 50 de gropi cu diametrul de 80 cm şi adâncimea de 50 cm în vederea plantării de arbori. Astfel, vineri, 14 mai 2010, voluntarii Academiei Civice au plantat în această zonă 38 de puieţi de fraxinus excelsior şi 12 puieţi de sorbus aucuparia cu circumferinţa de 10-12 cm şi balot de pământ, la care au adăugat pământ fertil şi fertilizant pentru arbori, pentru a compensa faptul că terenul din zonă este plin de pietre şi moloz. Pentru a se asigura prinderea acestor puieţi, membrii Academiei Civice Bihor îi vor uda pe tot parcursul  anului.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unui loc de relaxare pentru locuitorii din cartierul Nufărul, dar şi a unei perdele de protecţie într-o zonă foarte poluată, cum este şoseaua de centură a oraşului, arborii plantaţi având o capacitate mare de absorbţie a noxelor emise de automobile.

Acţiunea este susţinută de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi MOL România prin programul Spaţii Verzi Urbane. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România au sponsorizat proiectul cu 8000 lei, din care s-au achiziţionat arborii şi pământul fertil. Proiectul este cofinantat de Academia Civică Bihor cu 2000 lei.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult