Categorized | Social

Fundaţia Academia Civică lucrează la „Inelul verde al Oradiei”

Fundaţia Academia Civică Bihor a realizat în colaborare cu Primăria Oradea proiectului intitulat „Inelul verde al Oradiei”. În baza unui acord de parteneriat, Primăria a  pus la dispozitia Fundaţiei terenul pentru realizarea acestui proiect.

Membrii şi simpatizanţii Fundaţiei Academia Civică Bihor au finalizat prima etapă a proiectului intitulat „Inelul verde al Oradiei”. Începând cu luna aprilie, membrii fundaţiei au curăţat o suprafaţă de peste un hectar, situată la intersecţia străzii Nufărului cu strada Ogorului şi au săpat 50 de gropi cu diametrul de 80 cm şi adâncimea de 50 cm în vederea plantării de arbori. Astfel, vineri, 14 mai 2010, voluntarii Academiei Civice au plantat în această zonă 38 de puieţi de fraxinus excelsior şi 12 puieţi de sorbus aucuparia cu circumferinţa de 10-12 cm şi balot de pământ, la care au adăugat pământ fertil şi fertilizant pentru arbori, pentru a compensa faptul că terenul din zonă este plin de pietre şi moloz. Pentru a se asigura prinderea acestor puieţi, membrii Academiei Civice Bihor îi vor uda pe tot parcursul  anului.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unui loc de relaxare pentru locuitorii din cartierul Nufărul, dar şi a unei perdele de protecţie într-o zonă foarte poluată, cum este şoseaua de centură a oraşului, arborii plantaţi având o capacitate mare de absorbţie a noxelor emise de automobile.

Acţiunea este susţinută de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi MOL România prin programul Spaţii Verzi Urbane. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România au sponsorizat proiectul cu 8000 lei, din care s-au achiziţionat arborii şi pământul fertil. Proiectul este cofinantat de Academia Civică Bihor cu 2000 lei.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult