Categorized | Social

Criza se face simţită şi la Primăria Oradea: Parc pe banii UE, amenajare peisagistică gratis

Primarul Ilie Bolojan a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre contractul privind amenajarea parcului în şanţul de est al Cetăţii Oradea. Acesta a fost semnat ieri între Primăria Oradea şi Administraţia Fondului de Mediu şi are o valoare totală de 1.968.251 lei, din care 1.723.480 lei (87,5% din valoarea proiectului)  reprezintă finanţări nerambursabile din fonduri europene.

Proiectul de amenajare al parcului în şanţul de est al Cetăţii Oradea este finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu, programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi. Valoarea totală eligibilă a contractului este de 1.968.251 ron, din care 1.723.480 ron reprezintă finanţări nerambursabile din fonduri europene, adică 87,5% din valoarea proiectului.

„Toate lucrările prevăzute în proiect se vor derula în paralel cu celelalte lucrări începute în Cetatea Oradea. În şanţul de est al Cetăţii se vor amenaja spaţii verzi cu material dendrologic, se va crea un lac, se va realiza o staţie de pompare, un sistem de irigare, şi totodată se va mobila parcul cu bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, fântâni cu apă potabilă şi alei pietonale”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În cadrul conferinţei de presă, primarul Ilie Bolojan a prezentat parteneriatele încheiate între municipalitate şi unele societăţi comerciale, care în mod voluntar şi gratuit şi-au exprimat intenţia  de amenajare a unor spaţii verzi din oraş.

„Mulţumesc firmei Galassini, care se va ocupa de amenajarea peisagistică a giraţiei de la intersecţia B-dului Dacia cu strada Carpaţi, grupului Kaufland care va amenaja giraţia de la intersecţia B-dului Dacia cu Transilvaniei, şi nu un ultimul rând societăţii Baumax, care se va ocupa de amenajarea giraţiei de pe Calea Borşului, din dreptul Parcului Industrial”

a afirmat primarul Ilie Bolojan.

Primarul a mai amintit şi alte lucrări care se desfăşoară în prezent, cum ar fi cele de amenajare a malului stâng al Crişului Repede între podurile Decebal şi Densuseanu, sau lucrările din spatele Ştrandului Ioşia, unde s-a adus pământ de la Parcul Industrial, s-a nivelat, iar acum are loc extinderea ştrandului către Criş. Totodată, municipalitatea a început lucrările pentru amenajarea zonei verzi din vecinătatea Parcului Libertăţii.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult