Categorized | Oradea

Liberalii vor ca reducerile drastice să înceapă cu Camera Deputaţilor

Deputatul PNL Lucia Varga, împreună cu ceilalţi colegi din Grupul deputaţilor liberali a depus luni, 17 mai 2010, o petiţie adresată preşedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin care îi cer să reducă cu 30% bugetul Camerei pe care o conduce prin renunţare la diurna, renuntarea la acordarea de facilităţi pentru carburant şi alte măsuri asemănătoare.

Chiar dacă nu sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern, unii liberali sunt hotărâţi, ca în cazul în care acestea se vor aplica, să ceară aplicarea lor începând de sus de la Parlament.

„Mai jos sunt masurile pe care grupul parlamentar PNL le-a propus inca de la dezbaterea si adoptarea legii bugetului de stat pe anul 2010 si pe  care actuala majoritate parlamentara PDL-UDMR le-a respins.

– Anularea pana la sfarsitul acestui mandat a tuturor deplasarilor in strainatate, cu execeptia participarii la Adunarea Parlamentara, dar cu delegatii restranse. Si in acest caz, sa se renunte la acordarea diurnei;

– Renuntarea la acordarea de facilitati pentru carburant;

– Desfiintarea restaurantului/bufetelor ;

– Blocarea investitiilor si reducerea cu pana la 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii;

– Diminuarea abonamentelor telefonice pentru deputati si personalul auxiliar cu 50%;

– Reducerea cu 50% a costurilor pentru transport

– Diminuarea costurilor de cazare cu 30% prin acordarea unei sume fixe per deputat care sa acopere cazarea;

– Reducerea parcului de masini  şi reanalizarea alocării masinilor pentru membrii conducerii Camerei Deputatilor;

– Reducerea personalului auxiliar care deserveste atat conducerea Camerei Deputatilor  şi secretariatul general cu pana la 50 %;

– Renuntarea la protectia SPP;

– Identificarea prezenţei parlamentarilor la plen pe bază de cartelă de vot şi nu prin semnarea condicii”

se precizează într-un comunicat semnat de Lucia Varga.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult