Categorized | Oradea

Seminar româno-polonez la Oradea

Universitatea din Oradea va găzdui în perioada 19-20 mai 2010 seminarul româno-polonez de geografie, intitulat „Chosen Problems of Geographical Research in Poland and Romania”. Seminarul promovează activitatea de cercetare a doctoranzilor din cele două centre universitare din domeniul Geografiei.

Organizatorii evenimentului sunt Universitatea din Oradea Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale – Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului şi Universitatea din Gdansk, Institutul de Geografie, Polonia. Deschiderea ofocială va avea loc miercuri 19 mai 2010, de la ora 9:00 în Amfiteatrul C219, Pavilionul C, etajul II.

Manifestarea abordează probleme de dezvoltare regională centrate pe frontiera externă a Uniunii Europene şi are ca scop identificarea elementelor şi mecanismelor care pot determina interconectarea subsistemelor frontaliere sub forma unor sisteme teritoriale transfrontaliere funcţionale. Un alt rol al seminarului este schimbul de experienţă  între cele două şcoli doctorale  pentru aplicarea unor metode şi instrumente moderne de cercetare centrate pe areale transfrontaliere. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul onorific al prorectorului Barbu Ştefănescu din cadrul Universităţii din Oradea şi a vicerectorului Grzegorz Wegrzyn, din partea Universităţii din Gdansk.

Comitetul ştiinţific este format din profesori cu titlul de conducător de doctorat din cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii din Oradea şi a Şcolii Doctorale a Universităţii din Gdansk şi alte cadre didactice din cadrul celor două instituţii.

Directorii seminarului sunt asistentul universitar Vasile Grama şi Preparatorul universitar Marius Stupariu, sub coordonarea profesorului Alexandru Ilieş şi a profesorului Jan Wendt. Secretariatul manifestării va fi asigurat de preparatorul universitar Grigore Herman şi referentul Ştefan Baias.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult