Categorized | Oradea

Seminar româno-polonez la Oradea

Universitatea din Oradea va găzdui în perioada 19-20 mai 2010 seminarul româno-polonez de geografie, intitulat „Chosen Problems of Geographical Research in Poland and Romania”. Seminarul promovează activitatea de cercetare a doctoranzilor din cele două centre universitare din domeniul Geografiei.

Organizatorii evenimentului sunt Universitatea din Oradea Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale – Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului şi Universitatea din Gdansk, Institutul de Geografie, Polonia. Deschiderea ofocială va avea loc miercuri 19 mai 2010, de la ora 9:00 în Amfiteatrul C219, Pavilionul C, etajul II.

Manifestarea abordează probleme de dezvoltare regională centrate pe frontiera externă a Uniunii Europene şi are ca scop identificarea elementelor şi mecanismelor care pot determina interconectarea subsistemelor frontaliere sub forma unor sisteme teritoriale transfrontaliere funcţionale. Un alt rol al seminarului este schimbul de experienţă  între cele două şcoli doctorale  pentru aplicarea unor metode şi instrumente moderne de cercetare centrate pe areale transfrontaliere. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul onorific al prorectorului Barbu Ştefănescu din cadrul Universităţii din Oradea şi a vicerectorului Grzegorz Wegrzyn, din partea Universităţii din Gdansk.

Comitetul ştiinţific este format din profesori cu titlul de conducător de doctorat din cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii din Oradea şi a Şcolii Doctorale a Universităţii din Gdansk şi alte cadre didactice din cadrul celor două instituţii.

Directorii seminarului sunt asistentul universitar Vasile Grama şi Preparatorul universitar Marius Stupariu, sub coordonarea profesorului Alexandru Ilieş şi a profesorului Jan Wendt. Secretariatul manifestării va fi asigurat de preparatorul universitar Grigore Herman şi referentul Ştefan Baias.

This post was written by:

- who has written 4425 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult