Categorized | Oradea

Sorin Ioan Roman: „Vreau ca România să ajungă ca Grecia!”

Deputatul PSD de Bihor, Sorin Ioan Roman, a prezentat săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică ce a avut ca subiect încercarea Guvernului Boc de a manipula opinia publică, inducând o percepţie greşită asupra situaţiei economice a României.

Deputatul Social-democrat susţine că Traian Băsescu a greşit atunci când a comparat România cu Grecia în ceea ce priveşte criza economică, întrucât în România situaţia este cu mult mai gravă.

„Stimaţi colegi, auzim de câteva zile că România ar putea ajunge ca Grecia. Că în România oamenii ar putea ajunge în situaţia în care vor fi nevoiţi să suporte sacrificiile la care poporul grec este supus. Se crează impresia că noi suntem încă pe val în vreme ce Grecia a ajuns în ultimul hal, a ajuns în situaţia în care nu mai au nicio şansă, niciun viitor, sunt terminaţi, înrobiţi pentru o sută de ani. Şi cine încearcă să inducă acest sentiment? Cine ne îndeamnă la sacrificii pentru a nu ajunge ca Grecia? Cel ce este în fruntea ţării de şase ani, cel ce ne anunţa în urmă cu câteva luni, la postul public de televiziune, că am ieşit din criză, cel ce se declara ca fiind primul adeversar al unui împrumut de la FMI, cel care nu-şi va asuma un eventual eşec (cum singur a declarat).

Stimaţi colegi, cred că este de datoria noastră să explicăm cetăţenilor României, oamenilor din colegiile pe care le reprezentăm, care este situaţia reală. Să le spunem faptul că sunt slabe şanse să ajungem în situaţia Greciei pentru că acolo cetăţenilor li s-au redus al 13-lea şi al 14-lea salariu, nu li s-a redus venitul cu 25%; pentru că în situaţia Greciei vorbim de un salariu mediu de 2000 de euro, de venituri pe care un român de rând nici nu îndrăzneşte să le viseze. M-am săturat de atâta minciună, de această manipulare ieftină, de batjocorirea românilor de rând.

Poate mă veţi acuza de atitudine populistă apreciind că dincolo de modul în care este prezentată situaţia României pe plan intern sacrificiile trebuie să existe, trebuie făcute de noi de toţi pentru a trece peste această criză; am luat nişte bani, că ne place ori nu trebuie să-i dăm înapoi iar dacă FMI ne cere sacrificii trebuie să le facem. Sunt de acord dar consider că banii trebuiesc luaţi de acolo de unde se poate fără a împinge omul de rând în pragul disperării. Putem lua de la serviciile secrete cele cu bugete mult umflate, nu de la pensionarii ce trăiesc cu 500 de lei pe lună; putem lua de la ministerele ce aruncă banii în stil manelistic, nu de la mamele ce stau doi ani acasă pentru a-şi creşte copiii; dacă se vrea se pot găsi bani fără a omorî populaţia.

Înainte de a încheia vreau să vă spun un lucru. Nu mă pricep la economie, nici nu am pretenţia că ceea ce spun eu este bine. Am însă un principiu în viaţă: Apreciez şi voi aprecia pe cel ce stăpâneşte o ştiinţă, oricare ar fi ea, iar dacă eu am nevoie de un sfat am să încrc să-l obţin de la cel mai bun în domeniu respectiv (din câţi cunosc eu). Vreau să-l citez pe Joseph Stiglitz – laureat al premiului Nobel pentru econmie: „Cand programele FMI sunt excesiv de severe, pot impinge o tara intr-o spirala a datoriilor””

a explicat Sorin Ioan Roman în Camera Deputaţilor.

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult