Categorized | Social

Pentru a convince orădencele, primăria va organiza un „Târg de creşe”.

Primăria municipiului Oradea susţine că în creşele orădene sunt condiţii mult mai bune decât erau în urmă cu câţiva ani, după ce acestea au fost preluate de municipalitate. Pentru a le convinge pe mămicile din municipiu de acest lucru, primăria vrea să organizeze în perioada 2-4 iulie un „Târg de creşe”.

Viceprimar Biró Rozália a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă situaţia locurilor şi condiţiilor din creşele orădene.

„Intenţia administraţiei locale este de a duce o politică de sprijin pentru toţi copiii, care au nevoie de îngrijire şi educaţie timpurie. Tocmai de aceea creşele au fost preluate de administraţia locală în vederea îmbunătăţirii activităţii şi condiţiilor. În prezent toate cele 10 creşe sunt autorizate din punct de vedere sanitar, iar Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie a fost acreditat în ianuarie 2010. Totodată, au fost externalizate serviciile de preparare a hranei, având ca efect reducerea cheltuielilor”

a afirmat viceprimarul Biró Rozália. În ceea ce priveşte dotarea creşelor din municipiu, s-au achiziţionat pătuţuri, saltele, lenjerie, ţarcuri pentru copii şi aparatură electrocasnică. În prezent sunt înscrişi 337 de copii în creşele din municipiu, însă frecvenţa medie arată o participare de doar 250 copii/zi. De aici rezultă că sunt părinţi care şi-au înscris copiii la creşă, însă aceştia frecventează în mod întrerupt, ocupând astfel locuri, pe care le-ar putea ocupa copiii care au nevoie reală de sistemul de creşă şi ar frecventa constant programul.

Directoarea Administraţiei Social Comunitare Oradea, Zita Koncsek a prezentat date despre desfăşurarea celei de-a doua ediţii a Târgului de creşe şi grădiniţe:

„Acest târg va fi organizat de Primăria Oradea şi Administraţia Social Comunitară Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi va oferi o gamă largă de informaţii pentru părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la creşă. Perioada de desfăşurarea a târgului este 2, 3 şi 4 iulie 2010, zilnic între orele 16:00 -20:00 la Orăşelul Copiilor”

Florica Cherecheş, preşedinta Comisiei pentru muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copiilor a spus în cadrul conferinţei de presă:

„Faţă de perioada anului 2008, activitatea şi condiţiile din creşe au cunoscut îmbunătăţiri. Unul din scopurile organizării Târgului de creşe este de a-i conştientiza pe părinţii că condiţiile din creşele orădene corespund tuturor normelor de educare şi îngrijire a copiilor. Este important ca părintele să fie informat cu privire la serviciile pe care le oferă creşa, cu privire la programul acesteia sau cu privire la înscrierea copilului în creşă, tocmai de aceea Târgul de creşe şi grădiniţe, care va avea loc la începutul lunii iulie va veni în întâmpinarea părinţilor cu toate informaţiile de care au nevoie”.

This post was written by:

- who has written 4425 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult