Categorized | Sport

CSM Frigoconti Oradea, campioana României la polo

Duminică la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a avut loc premierea celei mai bune echipe de polo din România, CSM Frigoconti Oradea. Ajunşi la al patrulea titlu consecutiv, orădenii au aşteptat să îi învingă pe dinamovişti (scor 7-5), pentru a bea şampaniei din cel mai important trofeu naţional la polo.

Echipa antrenată de Cornel Gordan a reuşit să treacă fără emoţii de Steaua (9-4) şi Rapid  cu 19-4 învingând în ultimul meci şi echipa Dinamo cu 7-5, dovedind prin aceste victorii că nimeni nu îi stă în faţă.

Orădenii i-au aliniat la linia de start pe Ferenc Barat şi Dorin Creţu, portari, jucătorii de câmp Mircea Samuilă, Cosmin Baidoc, Nicuşor Diaconu, Bogdan Câmpianu, Alex Popoviciu, George Tarnoveţchi, Attila Kincses, Andrei Creţu, Attila Monostori, Kadar Kalman şi Tiberiu Negrean.

Chiar dacă le-au fost adversari, dinamoviştii au fost aplaudaţi la începutul partidei când s-au prezentat echipele. De fapt, atmosfera care a domnit a fost una de sărbătoare, tribunele fiind pline de copii şi femei, semn că polo-ul tinde să devină în Oradea un sport de familie. Nu au lipsit scandările şi tobele galeriei, orădenii fiind încurajaţi pe tot parcursul meciului. La un moment dat, câţiva reprezentanţi ai galerie au început să scandeze trivialităţi dar au fost repede calmaţi de însuşi preşedintele CSM, Florin Birta, prezent la meci alături de principalul sponsor al echipei, Radu Coste (Frigoconti).

La finalul meciului mai mult de 1.000 de orădeni, s-au ridicat în picioare şi au cândat „Campionii, campionii, ole, ole, ole!”. Jucătorii CSM au primit cupa şi medaliile de la Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan prezent şi el la meci. S-au făcut fotografii, s-a băut şampanie din cupă şi s-au făcut promisiuni pentru sezonul viitor. Cel mai bine despre această performanţă vorbesc imaginile, pe care vi le prezentăm într-o superbă GALERIE, AICI.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult