Categorized | Cultură

Fotografii ieşeni vor expune la Oradea

Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, va găzdui la începutul lunii iunie 2010, o valoroasă expoziţie a artiştilor fotografi din Iaşi, organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. De acestă dată pe simezele Galeriei Euro Foto Art din Oradea vor expune cele 100 fotografii alb-negru, membrii Clubului Fotografilor de pe lângă Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi.

Expoziţia reuneşte fotografii alb-negru realizate în anul 2009 de către 22 dintre membrii Clubului Fotografilor: Ştefan Abageru, Octavian Barnea, Codrin Băleanu, Cristian Bălţătescu, Eugen Brodner, Octavian Carare, Cătălin Chiriloi, Lucian Cocea-Lionescu, Smărăndiţa Colţa, Oana Damir, Cristian Gafiţescu, Tudor Ghioc, Ionuţ Ignat, Ştefan Isarie, Cosmin Ivaşcu, Gloria Luca, Dan Mititelu, Robert Nemţanu, Cătălin Pârău, Ecaterina Şchiopu, Mădălina Toderaşcu şi Alexandru Toma.

Fiecare expozant şi-a grupat lucrările personale într-un ciclu tematic unitar ce conţine cel mult cinci fotografii. Tematica lucrărilor este variată, în colecţie fiind prezentate lucrări de mare valoare, de diferite genuri ale artei fotografice cum ar fi: socio-fotografia, portretul, eseul sau nudul.

Vernisajul va avea loc vineri, 28 mai 2010, la ora 12,00, în prezenţa unui grup de artişti fotografi din Iaşi. Lucrările vor fi prezentate publicului de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Cvartetului de coarde Varadinum din Oradea.

Expoziţia artiştilor fotografi din Iaşi este organizată în cadrul schimburilor culturale bilaterale dintre Clubul Fotografilor din Iaşi şi Clubul Fotograful Nufărul din Oradea, în baza căruia vor fi vernisate în acest an în Galeria Casei Municipale de Cultură „Mihai Ursachi”, două expoziţii ale artiştilor fotografi orădeni: personala Ştefan Tóth A.FIAP – Moartea unui Cimitir, în luna iulie, respectiv colecţia reprezentativă a fotoclubului orădean: Paşi în lumină, la începutul lunii septembrie 2010.

Membrii Clubului Fotografilor din Iaşi, vor vizita cu această ocazie sediul Clubului Fotografic Nufărul şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, din cadrul Palatul Vulturul Negru şi vor participa la deplasări de creaţie în centrul istoric al Municipiului Oradea. Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 27 iunie 2010, în zilele de lucru între orele 8,00 – 19,00. Intrarea este liberă.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult