Categorized | Educatie

Marţi de la 22:00 prima semifinală EUROVISION.

Săptămâna viitoare va fi o săptămână decisivă în ceea ce priveşte alegerea celei mai frumoase piese din Europa. Concursul Muzical Eurovision 2010 a ajuns la cea de-a 55-a ediţie şi se va desfăşura la în Norvegia, arena Telenor, în suburbia municipală Bærum din Akershus, Oslo. România va intra în concurs pe 27 mai în cea de-a doua semifinală cu piesa numărul 10.

Conform regulamentului European Broadcasting Union (EBU) în  finală participă 25 de ţări: primele 10 clasate din fiecare  semifinală plus Spania, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Norvegia –  ţara organizatoare. Prima semifinală se va desfăşura pe 25 mai 2010, a doua semifinală se va desfăşura pe 27 mai 2010 iar finala se va desfăşura pe 29 mai 2010, toate vor începe de la ora 22:00 şi vor fi difuzate de TVR 1. În total vor participa 39 de ţări, Georgia întorcându-se în concurs, iar Andorra, Cehia, Ungaria şi Muntenegru părăsindu-l. Iniţial, şi Lituania şi-a anunţat retragerea, dar a fost mai târziu confirmată printre cei 39 de participanţi confirmaţi de EBU

Reprezentanţii româniei din acest an vor fi Paula şi Ovi cu piesa „Playing With Fire”, compusă de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi). Cei doi

„s-au cunoscut în urmă cu doar un an pe scena Cerbului de Aur, când Ovi a primit Cerbul de Bronz şi Premiul de Popularitate, iar Paula, care făcea parte din juriu, a venit pe scenă. De atunci cei doi şi-au propus sa realizeze un proiect împreună, având în vedere atât performanţa reciprocă în plan artistic cât si faptul că amândoi cântă la pian. Astăzi, munca susţinută pentru a şlefui până la perfecţiune piesa care ne va reprezenta la Oslo, turneele de promovare, hărţuiala din timpul repetiţiilor îndelungate i-au apropiat şi au ţesut intre ei o frumoasă prietenie. Paula şi Ovi lucrează sustinut dar într-o deplină armonie iar audienţa profită de umorul cu care Ovi punctează timpii morţi ori micile probleme care apar în timpul pregătirii. Ovi susţine ca pregătirea pentru Oslo marchează o etapă fundamentală în viaţa lor creind deja premisa unui viitor plin de speranţe. Asta pentru că, susţinuţi de relaţia ‘frăţească’ dintre ei, relaţie care se consolidează pe zi ce trece, atât Paula cât şi Ovi afirmă ca vor continua colaborarea în plan artistic şi după ce Eurovision 2010 va fi doar istorie, ceea ce deja stârneşte asteptare şi interes în rândul fanilor lor”

se precizează într-un scurt comentariu pe TVR 1.

Anul acesta concursul se va ţine la Oslo pentru căanul trecut Eurovision 2009 a fost câştigat de Alexander Rybak cu melodia „Fairytale”. Va fi a treia oară când Norvegia găzduieşte concursul, după anii 1986 şi 1996.

Ca şi în anii precedenţi şi în 2010 mulţi comentatori şi jurnalişti au pus accentul pe sistemul de votare, considerat de unii neclar. Din această cauză, EBU a anunţat că sistemul de votare folosit în semifinale va fi diferit faţă de anii precedenţi, echilibrând voturile juriului cu televotul.

Din păcate în astfel de situaţii nu poţi fi decât subiectiv. Totuşi, Oradea Press vă face câteva sugestii în ceea ce priveşte piesele care merită luate în seamă, cu o precizare foarte importantă (ştim că nu şi… foarte populară): „Votaţii pe cei mai buni, pe cei care vă plac cel mai mult!”. Nu pe vecinii noştrii, pe prietenii sau prietenii prietenilor noştrii. Noi credem că important este să câştige cine este mai bun.

Iată sugestiile noatre:


1. Spania: Daniel Diges – „Algo pequenito”

2. Bulgaria: Kostantinov – Miro – „Angel Si Ti (You Are An Angel)”

3. Moldova: Sunstroke Project & Olia Tira – „Run Away”

4. Letonia: Aisha – „What For?”

5. Elveţia: Michael von der Heide – „Il pleut de l’or”

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult