Categorized | Cultură

Colocviu naţional pe o temă de mare actualitate: Arta fotografică, încotro?

După mai bine de 25 de ani de aşteptare, în această săptămână va fi organizat la Bistriţa un Colocviu naţional de artă fotografică sub genericul „Încotro se îndreptă arta fotografică?”. Organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud, în parteneriat cu AAFR, la propunerea Fotoclubului AXXA din Bistriţa, colocviul va începe în data de 24 mai 2010, la ora 15:00 şi va cuprinde o serie de comunicări sustinute de profesorii universitari Eugen Moritz, Ioan Bucur Hon.AAFR, (Miercurea Ciuc) şi Ştefan Herchi (Oradea).

La acest Colocviu va fi prezent şi Cristian-Vasile Petcu, directorul Fondului Cultural Naţional din Romania care va prezenta o informare asupra posibilităţilor de finanţare a celor mai valoroase proiecte culturale. În zilele de marţi, miercuri şi joi, artiştii fotografi prezenţi la Colocviu vor participa la diferite deplasări de creaţie pentru a realiza imagini inedite despre valorile etnografice ale judeţului Bistriţa Năsăud. Drept multumire adusă gazdelor, fiecare participant va  dona Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud o colecţie de cel puţin 10 imagini digitale realizate în perioada deplasărilor.
La această manifestare vor participa, pe lângă membrii Comitetul director al AAFR (Ştefan Tóth A.FIAP, preşedinte, Csaba Balási E.FIAP/s, din Miercurea Ciuc, vicepreşedinte, Eugen Negrea, din Bucureşti, secretar general, Mircea Anghel A.FIAP, din Craiova, directorul Departamentului Patronaje şi Distincţii) şi reprezentanţii celor 36 de organizaţii partenere ale AAFR din România, Republica Moldova şi Ucraina.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult