Categorized | Social

Adrian Dume: „Ne-am săturat să fim mereu generaţia de sacrificiu”

Miercuri, 26 mai 2010, prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Adrian Dume şi-a exprimat îngrijoraerea faţă de ultimele decizii ale Guvernului susţinând că, împreună cu colegii lui pregăteşte un protest în zilele următoare.

Studenţii sunt nemulţumit, ca toată lumea de altfel, de reducerile drastice pe care Guvernul vrea să le aplice categoriilor sociale defavorizate, susţinând că efectul indirect al acestora va fi imposibilitatea financiară a unor părinţi de a-şi ţine copiii la şcoală.

„Dorim acces la învăţământ superior şi în perioada următoare, de aceea dorim să ne manifestăm împotriva oricărei decizii care vizează reducerea substanţială a salariilor şi pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri. Această măsură va lăsa în afara şcolii sute de mii de tineri care beneficiau de suportul financiar al acestora pentru a urma o facultate.

Opinia publică urmăreşte în general efectele directe şi imediate ale acestei măsuri fără a stărui asupra consecinţelor pe termen lung pe care acestea le vor avea în societatea românească. Vom rămâne în întuneric pentru că aceste măsuri vor duce la involuţia acestui popor. Ne-am săturat să fim încluşi numai în generaţiile nenumărate de sacrificiu pe care le-a avut acest popor.

De aceea, solicităm reprezentanţilor noşti în Parlamentul României blocarea acestor măsuri pentru a evita distrugerea tinerilor din această ţară şi dispariţia acestei ţări de pe harta lumii. Toţi vorbesc despre redresarea economică a acestei ţări fără a ţine cont de oamenii care trăiesc în ea şi de faptul că tot mai mulţi aleg o altă destinaţie unde îşi depun actele pentru a devenii cetăţeni.

Cei care vor susţine aceste măsuri sau cei care nu le vor putea stopa, nu vor mai avea dreptul moral de a ne reprezenta, pentru că ei sunt reprezentanţii noştri acolo. Oricum dacă nu îşi vor da demisia, la alegerile de peste doi ani nu vor mai avea pentru cine candida, iar puţinii oameni ce vor mai rămâne aici le vor răspunde aşa cum vor merita. Rog toţi tinerii membri ai partidelor politice să facă demersuri către reprezentanţii partidelor lor în parlament şi guvern pentru a evita această dramă naţională.

Fac acest demers deoarece tot mai mulţi colegi aşteaptă cu îngrijorare deciziile guvernului, pentru a afla dacă vor mai putea să-şi continue studiile, să dea la masterat sau vor aştepta să afle care din fraţii lor vor fi aleşii părinţilor pentru a studia în continuare, pentru că nu mai sunt resurse pentru toţi.

Despre nocivitatea reglementărilor privind educaţia, ne vom exprima poziţia în zilele următoare când vom anunţa formele de protest. Totodată, ne manifestăm toată susţinerea faţă de protestele organizate de federaţiile naţionale studenţeşti”

se precizează într-un comunicat semnat de Preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Adrian Dumitru Dume.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult