Categorized | Oradea

Crin Antonescu la Oradea: „Traian Băsescu este o căpetenie de ploşniţe”

Joi, cu ocazia alegerilor judeţene, la Oradea a fost prezent şi preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a organizat o conferinţă de presă în care a criticat dur actualul Guvern pe care l-a acuzat că sărăceşte România în favoarea clientelei politice.

Preşedintele liberalilor a început conferinţa de presă acuzându-i pe Guvernanţi de starea drumului Deva – Oradea, drum din cauza căruia a şi întârziat câteva minute.

„Senatorii şi deputaţii portocalii după ce s-au bătut cu cărămida în piept pe la televiziuni susţinând că nu sunt de accord cu ce a declarat Traian Băsescu s-au prezentat timizi în faţa lui. Acolo s-au agitat, au transpirat, au mai ieşit afară la o gură de aer dar au făcut aşa cum a spus Traian Băsescu. O şleahtă de milogi care s-au ploconit în faţa lui Băsescu şi încearcă să ne explice acum că e greu dar nu au ce face. Suntem de acord cu reducerea cheltuielilor publice dar nu vorbim aici de pensiile şi salariile bugetarilor ci de zona în care îşi are sediul clientela politică acolo unde este risipă şi corupţie. La ultima intervenţie televizată, Traian Băsescu s-a comportat ca o căpetenie de ploşniţe care are grijă doar de clientela lui politică.  Un asemenea cinism ca cel arătat de preşedinte nu am mai văzut în România de pe timpul lui Ceauşescu. Au făcut din Parlament şi Guvern nişte caricaturi. Eu mă întreb de ce nu se vorbeşte deloc de reducerea cheltuielilor bugetare prin reducerea achiziţiilor? Să nu se reducă achiziţiile aşa cum vrem noi, să se reducă cu mai puţin. Nu se vorbeşte însă despre acest lucru pentru că din salariul sau pensia omului nu se pot face licitaţii ilegale. De aici nu se pot fura bani. Discursul lui Traian Băsescu a fost întotdeauna antidemocratic, nedemn, ipocrit şi periculos. Guvernul nu dă nimănui de pomană. Pensionarii au muncit o viaţă întreagă pentru acei bani iar bugetarii se chinuie în fiecare zi pentru acele salarii. Sunt drepturile şi meritele lor, nu pomana statului”

a explicat Crin Antonescu care a declarat că susţine public greva generală a profesorilor:

„Nu pot să nu îi înţeleg pe profesorii de care şi-a bătut joc în ultimul hal acest Guvern. Emil Boc susţinea că imediat ce va ajunge la guvernare va pune în practică mărirea salariilor cu 50% iar acum le spune nu doar că nu le va mai da niciun ban, ba că le va mai şi lua încă 25%. Degeaba încearcă ei să dea vina pe fostele guverne sau pe criză. De vină sunt doar ei în frunte cu Traian Băsescu. Dacă aceste măsuri vor fi adoptate în următoarele 3-6 luni ne vom trezi cu alte discursuri ale lui Traian Băsescu în care va susţuine că e greu, că e „greaua moştenire”, să sunt de vină televiziunile mogulilor şi va sfârşi prin a anunţa că va creşte TVA cu 3 – 4 procente. Singura soluţie este ca Traian Băsescu să plece. Altfel vom avea Guvernul Boc 5 chiar şi fără Boc sau un Guvern de croitori sau eu mai ştiu ce”.

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult